Νέα έργα ύψους 5,17 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στον Δήμος Άργους Ορεστικού - OlaDeka

Νέα έργα ύψους 5,17 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στον Δήμος Άργους Ορεστικού

Ακόμη ένα τεράστιο έργο προϋπολογισμού 5.175.000 ευρώ παίρνει σάρκα και οστά στον Δήμο Άργους Ορεστικού έπειτα από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης την Τετάρτη 26 Απριλίου στο δημαρχείο Άργους Ορεστικού, μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη και του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, Πάνου Κεπαπτσόγλου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δέσποινας Κοζατσάνη.  

Πρόκειται για το έργο: «Υποδομές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Καστοριάς – Δήμος Άργους Ορεστικού – Β’ ΦΑΣΗ» με το οποίο θα ωφεληθούν 88 γεωργικές, κτηνοτροφικές και λοιπές επιχειρηματικές μονάδες, μέσω της βελτίωσης της βατότητας σε 84 θέσεις αγροτικών δρόμων του Δήμου Άργους Ορεστικού, συνολικού μήκους 46 χλμ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής, συντήρησης οδών, ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά έργα,  εργασίες καθαρισμού τάφρων και οχετών και θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία που οδήγησε στην έγκριση του έργου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών, Θωμά Μάνο, τον ειδικό συνεργάτη του Περιφερειάρχη, Βελισάριο Παπαδόπουλο και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Επίσης, τον πρώην αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Βασιλειάδη και τις υπηρεσίες του Δήμου Άργους Ορεστικού και ιδιαίτερα τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που συνέβαλλαν τα μέγιστα για την καταγραφή των ωφελούμενων επιχειρήσεων του Δήμου.

«Το έργο αυτό συνεργεί στο μεγάλο εγχείρημα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας και ιδιαίτερα για τον πρωτογενή τομέα. Έρχεται ουσιαστικά να συμπληρώσει τα άλλα έξι έργα που αφορούν την αγροτική οδοποιία και είναι σε εξέλιξη, αλλά και ένα ακόμη με προϋπολογισμό 6,5 εκατ. που έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ. “Αντώνης Τρίτσης”», τόνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου και πρόσθεσε: «ο πρωτογενής τομέας είναι προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, ένας τομέας που δίνει ζωή στον τόπο μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria