"Μπουρλότο" στις ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ με Νομοσχέδιο ΥΠΕΣ (Έγγραφα) - OlaDeka

“Μπουρλότο” στις ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ με Νομοσχέδιο ΥΠΕΣ (Έγγραφα)

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κατετέθη στη Βουλή αργά χθες το βράδυ (στους Βουλευτές έφθασε στις 3.00 τη νύχτα !), περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για τις Κοινότητες.

Ο AIRETOS.GR παρουσιάζει τα σχετικά άρθρα κατωτέρω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για αυτά η Κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέκαμψε πλήρως τη διαβούλευση, καθώς δεν υπήρχαν μέσα στο Νομοσχέδιο που ετέθη σε δημόσια διαβούλευση την προηγούμενη εβδομάδα. 

Υπογραμμίζεται ότι το πρώτο Άρθρο που θα δείτε κατωτέρω, για την εκλογή Προέδρου στις Κοινότητες άνω των 300 κατοίκων, αφορά την τρέχουσα θητεία (έως 31/12/2023) και αποτελεί συμμόρφωση στην Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον τρόπο εκλογής που ψήφισε η  Ν.Δ. το 2019

Περαιτέρω, το Άρθρο 18, ανατρέπει το πληθυσμιακό όριο των Κοινοτήτωντο κατεβάζει από 300 σε 200, δηλαδή οι Κοινότητες άνω των 200 κατοίκων θα έχουν και αυτές Συμβούλιο.

Αυτό θα ισχύσει στις εκλογές του Οκτωβρίου, όπως ορίζει η μεταβατική διάταξη. Όπως πληροφορείται ο AIRETOS.GR, η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλή για το Νομοσχέδιο είναι αύριο στις 13.00, ενώ θα ψηφιστεί πιθανότατα τη Μ. Τρίτη.  

Ακολουθούν τα Άρθρα που κατατέθηκαν για τις Κοινότητες:

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria