Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Ψήφισμα για διώξεις συναδελφισσών - OlaDeka

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Ψήφισμα για διώξεις συναδελφισσών

Άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων μας

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν

Ο Διευθυντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας, Μπαμπαρούτσης Χαράλαμπος, ακολουθεί τυφλά, με ένα κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, την τακτική που έχει υιοθετήσει το Υπουργείο Παιδείας για την επιβολή της αντιεπαιδευτικής πολιτικής του. Έτσι, παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο 3 εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Συλλόγου «Ο Περικλής» γιατί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση τις 3 μέρες της κακοκαιρίας τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής!

Επισημαίνουμε ότι με εντολή της Περιφέρειας οι σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές και τις τρεις ημέρες της κακοκαιρίας και ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει τους/τις εκπαιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους.

Οι συναδέλφισσες είχαν ενημερώσει τις διευθύνσεις των σχολείων τους για τη μη δυνατότητά τους να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι με σχολεία κλειστά δεν υπάρχουν συνθήκες για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης, ούτε από τα σχολεία, αφού είναι κλειστά, ούτε από τα σπίτια των εκπαιδευτικών αφού η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» για τις συναδέλφισσες/ους.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε εξηγήσει με σαφήνεια ότι τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζωντανή εκπαίδευση. Όσο κι αν το υπουργείο θέτει τις βάσεις για νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης ως ισότιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας, προχωρώντας με έναν ακόμη τρόπο στην αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί απαντάμε ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ούτε ένα παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό επιχείρημα για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση όταν το σχολείο κλείσει υποχρεωτικά και μάλιστα για μία ή λίγες μέρες.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο γεγονός μιας νέας επιθετικής στάσης της Διοίκησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς με την πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του ΔΠΕ Β΄ Αθήνας για παραπομπή των εκπαιδευτικών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι διώξεις αυτές δεν αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες συναδέλφισσες, αλλά το σύνολο των εκπαιδευτικών και ως τέτοιες θα τις αντιμετωπίσουμε και θα τις αποκρούσουμε.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να καταγγείλουν τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, να απαιτήσουν την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξής τους με όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά.

Καλούμε τις Ε.Λ.Μ.Ε. και τους Συλλόγους Π.Ε. να εκδώσουν ψηφίσματα στήριξης των συναδέλφων.

Απαιτούμε την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων μας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria