Γ. Κασαπίδης - Στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας η ίδρυση Θυλάκων Καινοτομίας - OlaDeka

Γ. Κασαπίδης – Στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας η ίδρυση Θυλάκων Καινοτομίας

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη και εκπροσώπων όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων φορέων, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο της Περιφερειακής Αρχής, οι ημερίδες για την ίδρυση Θυλάκων Καινοτομίας στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς Φλώρινας και Γρεβενών στο πλαίσιο της ζώνης Καινοτομίας Δυτικής Μακεδονίας, που διοργάνωσε η Περιφέρεια το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιο Κασαπίδη: «το πρόγραμμα ίδρυσης υποδομών Θυλάκων Καινοτομίας στην Περιφέρεια, είναι ένα εργαλείο στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την επανεκκίνηση της οικονομίας του τόπου. Το σχέδιο της Περιφερειακής Αρχής για τη δημιουργία μιας μεγάλης και εύρωστης Ζώνης Καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία, με Τοπικούς Θύλακες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα σφραγίζει την προσπάθειά μας για επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».      

Πιο συγκεκριμένα, ο Θύλακας Καινοτομίας στην Καστοριά θα αφορά την καινοτόμο επιχειρηματικότητα με επίκεντρο τις  νεοφυείς start – up επιχειρήσεις ενώ ο Θύλακας Καινοτομίας στα Γρεβενά θα εστιάζει στην προσέλκυση και υποδοχή καινοτόμων επιχειρήσεων και επιστημονικών δραστηριοτήτων με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη της οικονομίας του ορεινού όγκου. Για τη Φλώρινα, η δημιουργία Θύλακα Καινοτομίας θα επικεντρώνεται στην αγροδιατροφή, το τρόφιμο και την οινοποιία, με έμφαση στη διαρκή τεχνολογική αναβάθμιση, υποστήριξη και στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η προσέλκυση και υποδοχή καινοτόμων επιχειρήσεων και επιστημονικών δραστηριοτήτων με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη της οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η δημιουργία μιας μεγάλης και εύρωστης Ζώνης Καινοτομίας με τοπικούς θεματικούς θύλακες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα δημιουργήσει τις βάσεις για ένα σύγχρονο φιλοεπενδυτικό περιβάλλον στη Δυτική Μακεδονία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

https://oladeka.com/2023/04/%cf%84%ce%b9-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%bb%ce%ad%ce%b3%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b5-%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5/
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria