Βόμβα! - «Ο Κορεντσίδης θέλει να κλείσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο - Θέλει να στείλει τα παιδιά σε κτίριο 100 ετών με αμφίβολη στατική επάρκεια...» - OlaDeka

Βόμβα! – «Ο Κορεντσίδης θέλει να κλείσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο – Θέλει να στείλει τα παιδιά σε κτίριο 100 ετών με αμφίβολη στατική επάρκεια…»

Το 4ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς έχει αποφασιστεί να κλείσει από την δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς κύριο Ξανθόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να μετατρέψουν τους επάνω ορόφους σε γραφεία υπηρεσιών του Δήμου και το ισόγειο σε αίθουσα εκδηλώσεων και αναψυκτήριο με πρόσχημα την ανάδειξη του βυζαντινού τείχους.

Χωρίς να λογαριάζουν ότι έκαναν ενεργειακή αναβάθμιση και πρέπει να κρατήσουν την ίδια χρήση με βάση την οδηγία 1303/2013 της ευρωπαϊκής Ένωσης για τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά το πέρας του ΕΣΠΑ που έχει ενταχθεί ήτοι το 2030. Επιπροσθέτως δε μπορεί να αλλάξει η χρήση του σχολείου καθώς υπάγεται στην ΚΤΥΠ ΑΕ και το μόνο παραθυράκι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν είναι παράνομα αυτό της χρήσης ως πολιτιστικό κέντρο. Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα η διαχειριστική αρχή έχει άτυπα ενημερωθεί και λέει μην τολμήσουν.

Για να πετύχουν το σκοπό τους έκλεισαν το 4ο Νηπιαγωγείο που στεγάζονταν στο εν λόγω κτίριο το οποίο είναι και το πιο σύγχρονο δημοτικό στον ιστό της πόλης. Επιτροπή γονέων πήρε τη διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο για το νηπιαγωγείο και έγινε αντίθετο! Μάλιστα το πέρασαν υποκριτικά και στο δημοτικό συμβούλιο ότι διαφωνούν με τον Ξανθοπουλο!

Αποδυνάμωσαν το νηπιαγωγείο για να ενισχύσουν το 3ο Δημοτικό που δεν έχει παιδιά και μέσω του νηπιαγωγείου να αυξήσουν τον αριθμό στέλνοντας τα παιδιά στο 3ο Δημοτικό λέγοντας σιωπηρά ότι το 4ο θα κλείσει

Αγνοούν όμως ή αδιαφορούν για το γεγονός ότι στέλνουν τα παιδιά σε ένα σχολείο 100 ετών με αμφίβολη στατική επάρκεια και μηδαμινή θερμομόνωση στο πιο κρύο και βορινό σημείο της πόλης.

Αλλά δεν έχει σημασία αν κινδυνεύουν τα παιδιά από έναν σεισμό αρκεί να μην κρυώνουν οι υπάλληλοι και να έχουν ωραία θέα.

Το 4ο Δημοτικό είναι πηγή εισοδήματος για τα καταστήματα της περιοχής δεν τους ενδιαφέρει όμως θα στείλουν όλον τον κόσμο στις υπεραγορές .

Τα σημάδια φάνηκαν από τις τοποθετήσεις των διευθυντών όπου η διευθύντρια του 4ου διάλεξε το 5ο γιατί αν κλείσει το 4ο δε θα είναι διευθύντρια σε άλλο σχολείο 

Οι γονείς ενημερώνονται σιγά σιγά και θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Ο Βυζαντινός

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria