Α’ ΕΠΣ: Φινάλε πρωταθλήματος με πρωταθλήτρια την Αστραπή Μεσοποταμίας - OlaDeka

Α’ ΕΠΣ: Φινάλε πρωταθλήματος με πρωταθλήτρια την Αστραπή Μεσοποταμίας

Με την διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής ημέρας ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, όπου κυριάρχησαν οι φιλοξενούμενοι , ενώ σημειώθηκαν 18 γκολ.

Ωστόσο, στο φινάλε του πρωταθλήματος το ενδιαφέρον τόσο για την κορυφή όσο και την ουρά ήταν στραμμένο σε τρία γήπεδα. Συγκεκριμένα στην αναμέτρηση Αστραπής Μεσοποταμίας – Νταηλάκη και Δόξα Αμπελοκήπων – ΑΕ Γραμμοχώρια, τα αποτελέσματα των οποίων θα έκριναν τον φετινό πρωταθλητή, καθώς επίσης και ο αγώνας Πεντάβρυσος-ΑΟ Κάστωρ, για την αποφυγή της 11ης θέσης που οδηγεί υπό προϋποθέσεις στον υποβιβασμό.

Στο γήπεδο της Μεσοποταμίας η ατμόσφαιρα από την αρχή ήταν εορταστική και οι γηπεδούχοι που ήθελαν απαραίτητα τη νίκη κόντρα στο αδιάφορο βαθμολογικά Νταηλάκη, προκειμένου να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τελικά τα κατάφεραν.

Οι κιτρινόμαυροι από πολύ νωρίς προηγήθηκαν στο σκορ, μόλις στο 3’ με τον Αντωνιάδη, ενώ στη συνέχεια σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες για να καθαρίσουν το ματς. Στην επανάληψη, και ενώ παρέμενε το ρευστό 1-0 κυριάρχησε το άγχος και η νευρικότητα από πλευράς γηπεδούχων, ενώ ο Νταηλάκης δεν απείλησε σοβαρά την αντίπαλη εστία, τελικά, στο 80’ ο Εστιάδης, έδωσε τέλος στην αγωνία, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη των πανηγυρισμών.

Με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή κ. Πετρόπουλο, ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί, με βεγγαλικά, πυρσούς, σαμπάνιες και έντονους πανηγυρισμούς.

Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές, το καθιερωμένο όλε, όλε, ΑΣΑ ολέο ολέο, στην Γ’ Εθνική θέλω να σε δω, ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν από τους αρκετούς φιλάθλους που έδωσαν το παρών στο γήπεδο, προκειμένου να στηρίξουν την ομάδα σε αυτό το καθοριστικό ματς και να πανηγυρίσουν μαζί με τους ποδοσφαιριστές την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η λήξη του 45ου πρωταθλήματος, ο τίτλος του οποίου κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική, βρήκε την ομάδα της Αστραπής Μεσοποταμίας να τερματίζει στην 1η θέση με 56 βαθμούς (18-2-2), έχοντας την παραγωγικότερη επίθεση (67 γκολ) αλλά και την καλύτερη άμυνα (11 γκολ).

Στο άλλο ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής η ομάδα των Γραμμοχωρίων μπορεί να πέτυχε το σκορ της ημέρας, καθώς επικράτησε στο γήπεδο των Αμπελοκήπων επί της τοπικής και αδιάφορης Δόξας, με το επιβλητικό σκορ 1-6, ωστόσο, η νίκη αυτή δεν ήταν αρκετή για να χαρίσει στα ελάφια την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού μόνο με νίκη δική της και γκέλα της Αστραπής θα μπορούσε να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Έτσι η ομάδα των Γραμμοχωρίων τερμάτισε στην 2η θέση, μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Αστραπή, με 55 βαθμούς (17-4-1) και τέρματα 60 υπερ-14 κατά.

Παρόλα, αυτά στα θετικά συγκαταλέγεται η εξαιρετική – και μετά από αρκετά χρόνια – πορεία των Γραμμοχωρίων στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς στην 2η θέση είχε τερματίσει πριν 8 χρόνια, το 2013.

Στην ουρά, το καθοριστικό ματς Πεντάβρυσος-ΑΟ Κάστωρ, έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0), με τους γηπεδούχους να εξασφαλίζουν στο παραπέντε την παραμονή τους στην κατηγορία, καθώς τερμάτισαν στην 10η θέση με 22 βαθμούς, έναντι 21 του ΑΟ Κάστωρ, η παραμονή του οποίου στην κατηγορία, εξαρτάται από το αν η ομάδα της Καστοριάς παραμείνει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και δεν συμπαρασύρει και 2η ομάδα στην β’ κατηγορία.

Τα υπόλοιπα ματς της τελευταίας αγωνιστικής είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και ξεχώρισε η ευρεία νίκη του Γράμμου Μαυροχωρίου, 0-4 στην ΑΕ Βιτσίου (πήρε την ρεβάνς στο α΄ γύρου 1-2).

Επίσης, την ρεβάνς του α’ γύρου (2-4) πήρε και ο Παναργειακός επικρατώντας 0-2 στην Κορησό επί της Δόξας , ενώ ο Ηρακλής Πολυκάρπης πήρε ακούραστα τους βαθμούς της νίκης με 3-0 επί των Λακκωμάτων που έχουν αποκλεισθεί από το πρωτάθλημα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria