Α'ΕΘΝΙΚΗ ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΜΑΡΚΟΥ: ''ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ'' - OlaDeka

Α’ΕΘΝΙΚΗ ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΜΑΡΚΟΥ: ”ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ”

Από μωρό αγαπούσε το ποδόσφαιρο και διακατεχόταν από καψούρα για τη ”στρογγυλή Θεά”, ενώ σαν κορίτσι δεν έπαιξε ποτέ με τις κούκλες! Οι γονείς της την θυμούνται να παίζει με μία μπάλα στα πόδια όλη την ημέρα.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο

Αργότερα όταν πήγε στο σχολείο έπαιζε ποδόσφαιρο με τα αγόρια στον προαύλειο χώρο.Ωστόσο δεν εντάχθηκε ποτέ σε κάποια ακαδημία ποδοσφαίρου,διότι ασχολήθηκε με το άθλημα του Taekwondo.Όμως σε ηλικία μόλις 12 ετών πήρε το ”βάπτισμα” του ”πυρός” και εντάχθηκε στη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Καστοριάς,στο ρόστερ της οποία ανήκει μέχρι και σήμερα.

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο

Η 19χρονη ”Μαέστρος” του ΓΠΟ Καστοριάς Αντριάνα Μάρκου οργανώνει με σύνεση και μεθοδικότητα το σχολικό της πρόγραμμα,ώστε να δηλώνει βροντερό παρόν στις προπονήσεις και τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας της γενέτειράς της.Η ίδια προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και δίνει τον καλύτερο της αγωνιστικό εαυτό,ώστε να βελτιώνεται κάθε μέρα και να διατηρεί την ποδοσφαιρική επαγρύπνηση κάθε ώρα και λεπτό.

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο

Η Αντριάνα Μάρκου ένα δυναμικό και θετικό πρόσωπο σαν παρουσία,μία καλογυμνασμένη αθλήτρια,κρατά ψηλά και δοξάζει περίτρανα στο ποδόσφαιρο τα ελληνικά χρώματα.Έλαβε κλήση στην προεπιλογή της Εθνικής Κορασίδων τον Μάιο του 2018 στο Βόλο και πρόσφατα αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής Νεανίδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο

Ένα νέο και φιλόδοξο κορίτσι με ήθος, χαμηλούς τόνους,η οποία με την υπέρμετρη αγάπη και αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας της,ακόμα και σε σοβαρούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο

Η Αντριάνα άνοιξε από μικρή ηλικία τα δικά της ”φτερά”,πιστεύοντας πως στη ζωή πρέπει να παίρνει κανείς ρίσκο,καθώς έτσι μόνο θα μάθει τη συνέχεια των ονείρων του.

Ευγενική,καλόκαρδη και ήρεμη ψυχή πραγματοποιεί ανυπέρβλητες προσπάθειες,ώστε να καταστεί σε ένα δύσκολο και αγαπημένο της χώρο.Δεν σκύβει ποτέ το κεφάλι,ζυγίζει τις δυνάμεις της και χαράσσει τον δικό της δρόμο,αποφεύγοντας δύσβατα και δυσπρόσιτα μονοπάτια που κρύβει δυστυχώς κάθε τομέας της καθημερινής ζωής.

Φέτος η ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας δίνει μεγάλη μάχη για την σωτηρία της στη μεγάλη κατηγορία μέσω της διαδικασίας των play out όπου οι ”γουναράδες” ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο επί του Οδυσσέα Μοσχάτου (2-0 εντός έδρας) και την επόμενη Κυριακή ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν έναν σθεναρό και δύσκολο αντίπαλο όπως παρουσιάζεται φέτος η Ολυμπιάδα Υμηττού.

Από την άλλη η Καστοριανή μέσος σχολίασε την κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος,αποτύπωσε την προσωπική γνώμη της για την φετινή διαδικασία των play out και τόνισε την σημαντική νίκη της Εθνικής Νεανίδων επί της αντίστοιχης της Βοσνίας που σήμανε την παραμονή της στην League A.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

1.Προσωπικά κρίνεις δίκαιη την τελική κατάταξη της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α’Εθνικής Γυναικών;

”Θεωρώ πως σε γενικές γραμμές η τελική κατάταξη με βάση την εικόνα των ομάδων καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν δίκαιη.

Ίσως η ομάδα μας να μπορούσε να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στην βαθμολογία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος λόγω της αγωνιστικής της απόδοσης .

Παρόλο αυτά είμαστε ικανοποιημένοι που περάσαμε στην διαδικασία των play out διεκδικώντας μια ακόμα συμμετοχή της ομάδας μας στην Α’ Εθνική στον ενιαίο πλέον όμιλο της νέας σεζόν.”

2.Ο ΓΠΟ Καστοριάς μπήκε το δεξί στα play off και κέρδισε εντός 2-0 τον Οδυσσέα Μοσχάτου.Ποια στοιχεία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να έρθει αυτή η πολύτιμη νίκη;

” Μπήκαμε με το δεξί και κάναμε ένα πρώτο και σημαντικό βήμα για την παραμονή μας στη μεγάλη κατηγορία γιατί η νίκη σε μια πρεμιέρα και ειδικότερα εντός έδρας δίνει πάντα ψυχολογία.

Θεωρώ ότι ήταν ένα παιχνίδι μέτριο σε θέαμα και από τις δυο ομάδες,αλλά έχοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού καταφέραμε από τις πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν τις δύο να τις μετουσιώσουμε σε γκολ.

Σίγουρα ο εκνευρισμός της αντίπαλης ομάδας ήταν ένα στοιχείο υπέρ μας γιατί χάθηκε ο έλεγχος και η αυτοσυγκέντρωση τους.”

3.Επόμενος αντίπαλος η αξιόλογη Ολυμπιάδα Υμηττού.

Θεωρείς ότι το αγωνιστικό κενό θα επηρεάσει την εικόνα όλων των ομάδων;

”Όλη η σεζόν είχε κάποια κενά έτσι και τώρα όταν απέχεις για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την αγωνιστική δράση σίγουρα δεν μπαίνεις ξανά με την ίδια ένταση και τον ίδιο αγωνιστικό ρυθμό.

Αυτό είναι κάτι που ισχύει όμως για όλες τις ομάδες οπότε για όλους μας ο πρώτος αγώνας θα αποτελέσει και έναν αγώνα αναπροσαρμογής και επανένταξης στους αγωνιστικούς ρυθμούς!”

4.Κεφάλαιο Εθνική Νεανίδων.Το σημαντικότερο ματς που έκρινε την παραμονή σας στη League A;

”Όλα τα παιχνίδια ήταν σημαντικά και σε όλα μπήκαμε με σκοπό να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενάντια σε πολύ δυνατές και έμπειρες ομάδες.

Σίγουρα το κρισιμότερο παιχνίδι που μας έφερε και την παραμονή στη League A ήταν στο τελευταίο ματς κόντρα στην ομάδα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης!”

5.Οι συμμετοχές σου με το εθνόσημο ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση σου και για κάτι καλύτερο στο μέλλον;

Αν ναι ποιος είναι ο βασικός σου προσωπικός στόχος;

”Σίγουρα το να αγωνίζεσαι για Εθνική δεν είναι λίγο.

Είναι κάτι που σε γεμίζει,που σε κάνει να θες να αποδείξεις και να αναδείξεις τη χώρα σου.

Γεμίζεις με συναισθήματα πολύ έντονα και πάντα νιώθεις την ανάγκη να βγεις μπροστά για να αγωνιστείς για το εθνόσημο.

Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να προπονούμαι και μέσα από αυτό να βελτιώνομαι,να αποδίδω και να προσφέρω τόσο σε ατομικό,συλλογικό όσο και εθνικό επίπεδο!!!”

6.Το μήνυμα που στέλνεις στους φιλάθλους της Καστοριάς;

”Υπάρχουν άνθρωποι που μας στηρίζουν από την αρχή της «ύπαρξης» αυτού του συλλόγου μέχρι και σήμερα.

Είναι σημαντικό να ξέρεις,αλλά και να το βλέπεις έμπρακτα ότι ο τόπος σου σε στηρίζει και σε υποστηρίζει παράλληλα.

Εννοείται πως τους ευχαριστούμε όλοι μας σαν ομάδα για το παρόν που δίνουν και εύχομαι δίπλα σε αυτούς να υπάρξουν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι που θα έρχονται να δίνουν δύναμη στην ομάδα αυτή!”

7.Τέλος,Αντριάνα θα ήθελα μία ευχή στον επίλογο αυτής της συνέντευξης;

”Εύχομαι σε όλους τους συλλόγους και τις αθλήτριες να έχουμε ένα καλό υπόλοιπο της σεζόν με υγεία χωρίς τραυματισμούς και ο καθένας μας ας πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με την επίσημη λήξη του πρωταθλήματος!!!”

Επιμέλεια:Ηλίας Σχορτσιανίτης

Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria