Παιδί: Τα οφέλη των διαδικτυακών παιχνιδιών μαγειρικής - OlaDeka

Παιδί: Τα οφέλη των διαδικτυακών παιχνιδιών μαγειρικής

Προώθηση της πνευματικής υγείας των παιδιών μέσα από διαδικτυακές μαγειρικές προκλήσεις.

Μετά την τελευταία μελέτη που απέδειξε πως η μαγειρική στα παιδιά μπορεί να έχει πολυάριθμα οφέλη ως προς την ανάπτυξη τους στο σώμα και τον εγκέφαλο, τώρα οι ειδικοί επισημαίνουν τα οφέλη που μπορεί να έχουν στα παιδιά και τα διαδικτυακά παιχνίδια μαγειρικής. Τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούν να μυήσουν τα παιδιά στον κόσμο της μαγειρικής και παράλληλα να ενισχύσουν την ανάπτυξη επιπλέων χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων.

   Τα διαδικτυακά παιχνίδια είναι μέρος της ζωής των παιδιών της εποχής, ωστόσο όταν το περιεχόμενο τους είναι μαγειρικό, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι θεαματικά τόσο ως προς την ανάπτυξη τους όσο και ως προς την σχέση τους με την κουζίνα, λένε οι ειδικοί στο ReadersDigest.

   Από τα σημαντικότερα οφέλη που μπορούν να έχουν στα παιδιά τα δωρεάν διαδικτυακά παιχνίδια μαγειρικής, είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας. Μαθαίνουν να πειραματίζονται με συστατικά και νέα υλικά, και μέσα από αυτό κατανοούν την ελευθερία των επιλογών τους. Με αυτόν το τρόπο δημιουργούν ανεξαρτησία και μέσα από τις πρωτοβουλίες ενισχύεται και η αυτοπεποίθηση τους. Για παράδειγμα, δημιουργικά παιχνίδια όπως το Cooking Madness, το Grand Hotel Fever,  το Indian Cooking Games στο Amazon, ή το a Chef’s Game στο Google Play, ενθαρρύνουν τα παιδιά και ταυτόχρονα τους επιτρέπουν να πειραματιστούν με τους ρόλους και να κυριαρχήσουν εικονικά, με τις μαγειρικές τους δεξιότητες. Όταν  τα παιδιά βασίζονται στις δεξιότητες τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν εμπιστοσύνη στον εαυτός τους και ανάγκη ανεξαρτησίας.

   Όπως συμβαίνει με κάθε ομαδικό άθλημα, ή εργασία, η συμμετοχή μας σε αυτά μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα της ομαδικότητας. Ακόμη περισσότερο για τα παιδιά που από μικρή ηλικία ακονίζουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, η συμμετοχή σε μια ομάδα είτε αυτό είναι μέσω μαγειρικών παιχνιδιών, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη συνεργασίας και εξωστρέφειας. Αυτό θα ενισχύσει αυτά τα χαρακτηριστικά και στην πραγματική ζωή των παιδιών.

   Παράλληλα μέσα από μαγειρικές πράξεις που απαιτούνται ακριβείς δοσολογίες, είτε αυτές είναι πραγματικές είτε μέσα από το παιχνίδι, τα αποτελέσματα ενισχύουν εξίσου τις μαθηματικές δεξιότητες. Το Cooking Mama για παράδειγμα, απαιτεί από τα παιδιά να εκτελούν διάφορες εργασίες κουζίνας ή να διαβάζουν τις συνταγές ή τις λίστες με τα συστατικά και στη συνέχεια να ακολουθούν τις οδηγίες. Με αυτόν το τρόπο ενισχύεται τόσο η μαθηματική ικανότητα όσο και η ανάγνωση και το λεξιλόγιο.

    Από την άλλη, τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούν παράλληλα να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο της ίδιας της μαγειρικής. Εκτός από την κατανόηση των πρώτων υλών και την προέλευση τους, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν πως να χειρίζονται μια κουζίνα. Τόσο τις πρώτες ύλες όσο και τα σκεύη.

    Τέλος, αφού τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί κριτές φαγητού και δύσκολα αρέσκονται σε διαφορετικές γεύσεις, τα παιχνίδια αυτά μπορούν να διευρύνουν την παλέτα τους και να τα μυήσουν στον κόσμο των διεθνών γεύσεων. Εκτός από νέες γεύσεις όμως, τα παιχνίδια μαγειρικής είναι ένας άλλος τρόπος να αναπτύξουν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria