Τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο: Έχτιζαν «στρατό» τρομοκρατών στην Ελλάδα, σχεδίαζαν πολλαπλές επιθέσεις - OlaDeka

Τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο: Έχτιζαν «στρατό» τρομοκρατών στην Ελλάδα, σχεδίαζαν πολλαπλές επιθέσεις

Τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο: Οι δύο Πακιστανοί φέρεται να είχαν και ταρίφα για κάθε νεκρό, που σύμφωνα με πληροφορίες, έφθανε ακόμα και τις 16.000 ευρώ.

Τη δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου τρομοκρατών στο οποίο θα στρατολογούνταν καινούργια άτομα που θα χρησιμοποιούσαν για πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες, επεδίωκαν οι δύο πακιστανοί που συνελήφθησαν στη χώρα μας, λίγο πριν προχωρήσουν στο τρομοκρατικό χτύπημα στο εστιατόριο – συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.

Στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σήμανε συναγερμός όταν έφτασε η πληροφορία για τους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι ζούσαν τα τελευταία πέντε χρόνια παράνομα στην Ελλάδα κάνοντας αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Πελοπόννησο καθώς το πληροφοριακό υλικό που είχαν στα χέρια τους ανέφερε τις επαφές τους με τον άντρα στο Ιράν ο οποίος φέρεται να έχει σχέση με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Οι αρχές ασφαλείας γνωρίζουν ότι οι επικοινωνίες που είχαν με το κεντρικό πρόσωπο, το οποίο είναι ένας 30χρόνος που ζει στο Ιράν, είχαν ως στόχο και τον εντοπισμό και άλλων ατόμων, τα οποία θα έμπαιναν στην οργάνωσή τους και θα προχωρούσαν και εκείνα σε τρομοκρατικές ενέργειες. Την ίδια ώρα στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής παραμένουν οι δυο συλληφθέντες οι οποίοι μάλιστα έχουν παραδεχτεί τις επικοινωνίες τους με τον 30χρονο στο Ιράν.

Η επιχείρηση της τρομοκρατικής για την σύλληψη τους έγινε στα σπίτια που διέμεναν εκεί όπου εντόπισαν τα κινητά τηλέφωνα καθώς επίσης και τις κάρτες μνήμης.

Το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN:

Απετράπη μαζικό αιματοκύλισμα

Τρομοκρατικό χτύπημα που θα έπνιγε στο αίμα αθώους πολίτες, οι οποίοι συχνάζουν σε εβραϊκή συναγωγή που στεγάζεται σε γνωστό εστιατόριο στου Ψυρρή απέτρεψαν οι ελληνικές αρχές συλλαμβάνοντας τους δύο επίδοξους τρομοκράτες.

Η ΕΥΠ φέρεται να έχει λάβει από τον περασμένο Αύγουστο την πληροφορία πως ένας πυρήνας ατόμων, αλλοδαπών, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μία αιματηρή επίθεση στην Αθήνα. Μετά από περίπου 2 μήνες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την συγκεκριμένη ομάδα και να εντοπίσουν τους δύο άντρες, που τελικά συνελήφθησαν.

Η τρομοκρατική επίθεση, που ετοίμαζαν, θα γινόταν στην «καρδιά» της Αθήνας και όλα δείχνουν πώς η πιο πιθανή περίοδος ήταν από την Τετάρτη 5 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 13 Απριλίου, που είναι το Εβραϊκό Πάσχα. Και αυτό γιατί την εν λόγω περίοδο το εστιατόριο στου Ψυρρή αναμενόταν να συγκεντρώσει πλήθος Εβραίων που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και Ισραηλινούς τουρίστες, εν όψει του Σέντερ (Seder), του παραδοσιακού δείπνου στο Εβραϊκό Πάσχα.

Εβραϊκά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι Πακιστανοί που θα έκαναν το τρομοκρατικό «χτύπημα» είχαν μελετήσει τις εκδοχές να επιτεθούν με όπλα ή εκρηκτικά, καθώς και δηλητηριώδη αέρια, όταν το εστιατόριο θα ήταν γεμάτο με κόσμο. Είχαν μάλιστα και ταρίφα για κάθε νεκρό, που σύμφωνα με πληροφορίες, έφθανε ακόμα και τις 16.000 ευρώ.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι αυτός ήταν και ο λόγος που σκέφτονταν να πραγματοποιήσουν την επίθεση όταν η συναγωγή θα ήταν γεμάτη από κόσμο χρησιμοποιώντας δηλητηριώδη αέρια ή εκρηκτικά και στη συνέχεια να έμπαιναν με όπλα τύπου καλάσνικοφ. Από την έκρηξη ή τα αέρια οι περισσότεροι θα έχαναν τη ζωή τους ακαριαία και κατόπιν όσους επιβίωναν θα τους σκότωναν οι τρομοκράτες.

Την Παρασκευή παραπέμπονται στον Εισαγγελέα

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκαν διώξεις για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και υποκίνηση για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι Αρχές έχουν κατασχέσει κινητά τηλέφωνα, usb και άλλα αντικείμενα τα οποία και εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ μετά από έλεγχο σε συγκεκριμένα σημεία – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν έχει εντοπιστεί εξοπλισμός που θα χρησιμοποιούνταν στο τρομοκρατικό χτύπημα.

Την ερχόμενη Παρασκευή (31.03.2023) οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria