Τέμπη: Ο σταθμάρχης στη Λάρισα έκανε τα ρεπό των παλαιότερων το βράδυ της τραγωδίας - OlaDeka

Τέμπη: Ο σταθμάρχης στη Λάρισα έκανε τα ρεπό των παλαιότερων το βράδυ της τραγωδίας

Τέμπη: Τα ρεπό των παλιότερων σταθμαρχών Λάρισας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχε κληθεί να καλύψει ο 59χρονος σταθμάρχης που έστειλε τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή.

Τέμπη: Τα ρεπό των παλαιότερων σταθμαρχών Λάρισας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχε κληθεί να καλύψει ο σταθμάρχης που έστειλε τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή προκαλώντας την τραγωδία.

Από το πρόγραμμα βαρδιών του Μαρτίου που έφερε στο φως η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος προκύπτει ότι ο Β.Σ., που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, δεν είχε καμία βάρδια στο σταθμό της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο είχε εκδοθεί πριν το δυστύχημα καθώς ετοιμάζεται γύρω στις 25 κάθε μήνα για τον επόμενο, ο Β.Σ. θα εργαζόταν όλο τον Μάρτιο στον σταθμό των Παλαιοφαρσάλων. Όπως φαίνεται στο φύλλο παρουσίας Σταθμαρχών Σταθμού Λάρισας – Μεζούρλου για τον μήνα Μάρτιο 2023 από την 1η έως τις 3 Μαρτίου θα ήταν σταθμάρχης στα ΠΛ (Παλαιοφάρσαλα) και από τις 4 έως τις 8 του μήνα θα έβγαινε σε ρεπό που σημειώνεται στον πίνακα ως ΑΝ (ανάπαυση). Από τις 9 έως τις 16 θα ήταν επίσης βάρδια στα Παλαιοφάρσαλα , 17 με 19 του μήνα είχε ρεπό και από τις 20 έως τις 31 Μαρτίου θα εργαζόταν ξανά στον ίδιο σταθμό των Παλαιοφαρσάλων.

Αυτό σημαίνει ότι το βράδυ του δυστυχήματος ο προφυλακισμένος σταθμάρχης εκτελούσε την τελευταία του βάρδια στο σταθμό της Λάρισας για την τρέχουσα περίοδο. Όπως είναι ήδη γνωστό είχε αρχίσει να εργάζεται σε αυτό το κομβικό πόστο στις 25 Φεβρουαρίου δηλαδή το Σάββατο που ξεκινούσε το τριήμερο ( με μια μέρα μαθητείας στις 24/2) και στην ουσία θα έμενε μόνο τέσσερις ημέρες μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, αφού από την 1η Μαρτίου έπρεπε να μετακινηθεί στα Παλιοφάρσαλα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ήδη οι ανακριτικές Αρχές βάζουν και άλλα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών με σκοπό να αποσαφηνιστεί πως ένας υπάλληλος με προϋπηρεσία μόλις 16 ημερών -14 ημέρες στον ήσυχο σταθμό της Καλαμπάκας και 2 ημέρες στο σταθμό χωριού Νέοι Πόροι -επελέγη για να εργαστεί στη Λάρισα το τριήμερο κατά τη διάρκεια του οποίου χιλιάδες άνθρωποι θα μετακινούνταν με τα τρένα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria