Στο 9ο Export Summit του ΣΕΒΕ η Μαρία Αντωνίου- Ρεκόρ εξαγωγών το 2022 - Προς νέο ιστορικό ρεκόρ το 2023  - OlaDeka

Στο 9ο Export Summit του ΣΕΒΕ η Μαρία Αντωνίου- Ρεκόρ εξαγωγών το 2022 – Προς νέο ιστορικό ρεκόρ το 2023 

Στην έναρξη των εργασιών του 9ου Export Summit, που διοργανώνει ο ΣΕΒΕ στην Θεσσαλονίκη με θέμα “Greek Exporters Hall of Fame, Honouring our Partners”, έδωσε το παρών η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν οι εξαγωγές οδήγησαν σε ρεκόρ εξωστρέφειας το 2022 αγγίζοντας τα 55 δισεκ. Ευρώ. Ήδη από τον πρώτο μήνα του 2023, οι ελληνικές εξαγωγές παρουσίασαν αύξηση άνω του 30% προϊδεάζοντας για μια θετική χρονιά. H ανταγωνιστική οικονομία και οι εξαγωγές, βάζουν «πλώρη» για τα 70 δισ. Ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου:

«Η αύξηση των εξαγωγών είναι εθνικός στόχος και η ελληνική πολιτεία θα βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Η Κυβέρνησή μας στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα θωρακίζοντας το τραπεζικό σύστημα, δημιουργώντας ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον και δίνοντας τα απαραίτητα κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις. Η χώρα μας εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία και την προοπτική των ελληνικών εξαγωγών. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλει και η κατοχύρωση του Συλλογικού Σήματος του ΣΕΒΕ «Μ MACEDONIA THE GREAT», για το οποίο ως Γραφείο Μακεδονίας του Πρωθυπουργού συνεργαστήκαμε άψογα».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria