Καστοριά - Κινητοποιήσεις σε Νομαρχία και Νοσοκομείο - OlaDeka

Καστοριά – Κινητοποιήσεις σε Νομαρχία και Νοσοκομείο

Θλίψη και οργή για ένα προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα

Ως Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και ιατρών ΚΥ Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους στη Λάρισα που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ζωές όντας αντιμέτωποι με εικόνες που δεν τις χωράει ο νους.

Δεν θα σωπάσουμε μέχρι να αποκαλυφθούν όλες οι ευθύνες. Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και οι ένοχοι γνωστοί: το κράτος και η εταιρεία για τα κέρδη τους, θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές.

Να απολογηθούν όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση.

Να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές που είναι απαραίτητες για την ασφαλή τους λειτουργία.

Να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω διαχρονικά, αλλά και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, όταν οι συνδικαλιστές των σιδηροδρομικών προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε ένα ακόμη έγκλημα στις πλάτες των ασθενών μας.

Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους! ΝΑ ΜΗΝ ΣΙΩΠΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑ

Καλούμε σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 7μμ στη Νομαρχία μαζί με όλους τους μαζικούς φορείς της Καστοριάς.

Σε Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καστοριάς και των ΚΥ την Τρίτη 7/3/23.

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria