Και τώρα πίτσα από 3D εκτυπωτή! - OlaDeka

Και τώρα πίτσα από 3D εκτυπωτή!

Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι προμηθεύονται και απολαμβάνουν την πίτσα τους, ποικίλει. Για τους περισσότερους, πρόκειται για πίτσα από το σούπερ μάρκετ και περίπου 15 λεπτά ψήσιμο στο φούρνο είναι το τελικό βήμα πριν τη κατανάλωση. Άλλοι προτιμούν μια πίτσα που θα φτιάξει ένα εστιατόριο. Μπορείτε πάντα όμως να φτιάξετε και να ψήσετε μόνοι σας μια πίτσα στο σπίτι.

Και μετά ήρθε η εκτύπωση 3D πίτσας.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Allied Market Research, το μέλλον της εκτύπωσης 3D φαγητού αναμένεται να φτάσει τα 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2031 – που αντιστοιχεί σε ανάπτυξη με ρυθμό 52,8% μεταξύ του 2022 και του 2031.

Είναι φανερό ότι η εκτύπωση 3D αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στη δημοτικότητά της και η βιομηχανία τροφίμων δεν έμεινε εκτός της εξέλιξης αυτής.

Αναπτυσσόμενη από το 2016 με επιχορήγηση $ 125.000 από τη NASA, η εταιρεία BeeHex σχεδίασε ένα ρομπότ που μπορεί εύκολα να μετατρέψει τη διαστημική τροφή από κάτι βαρετό σε κάτι νόστιμο για τους αστροναύτες κατά τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη.

Έναν χρόνο αργότερα, η εταιρεία είχε πάει από την προσαρμογή του πρωτοτύπου στην εμπορική αγορά και συγκέντρωσε £ 1 εκατομμύριο σε χρηματοδότηση για να δημιουργήσει το Chef 3D.

Το Chef 3D είναι ένας εκτυπωτής τροφίμων που μπορεί να εκτυπώσει μια πίτσα σχεδιασμένη σε οποιοδήποτε σχήμα θέλετε – δίνοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να σχεδιάσετε μια καρδιά πίτσα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ή μια πίτσα αστέρι απλά για διασκέδαση. Ό, τι θέλετε, μπορεί να το παράγει.

Το σχέδιο εισάγεται σε έναν υπολογιστή που λέει στον εκτυπωτή ποιο ζυμάρι, σάλτσα και τυρί να χρησιμοποιήσει. Απαιτείται ένα λεπτό για να εκτυπωθεί, και στη συνέχεια χρειάζονται άλλα πέντε λεπτά για να ψηθεί στο φούρνο.

Διατίθεται σε θεματικά πάρκα, αθλητικά κέντρα και εμπορικά κέντρα στις ΗΠΑ, ενώ η 3D εκτύπωση πίτσας θεωρείται πιο γρήγορη, πιο καθαρή και πιο συνεπής (τυποποιημένη) από αυτή που φτιάχνεται από ανθρώπους – με γεύση εξίσου καλή, αν και όχι καλύτερη. Ωστόσο, σίγουρα δεν θα έχει την ιδιαιτερότητα που έχει η πίτσα που φτιάχνεται από ανθρώπους. Αντίο σε ανομοιόμορφα κομμάτια και τυχαίες συσσωρεύσεις τυριού.

Ωστόσο, η πίτσα δεν είναι το μόνο φαγητό που μπορεί να δημιουργήσει μια 3D εκτυπωτής. Με λιγότερα από 2.000 δολάρια μπορείτε να δημιουργήσετε και να ψήσετε τα δικά σας μπισκότα. Και τοστ. Και κέικ (με γλάσο). Ας πούμε, αν υπάρχει φαγητό που χρειάζεται ψήσιμο, πιθανώς μπορείτε να το εκτυπώσετε με μια 3D εκτυπωτή.

Η εκτύπωση κρέατος έχει δώσει μια νέα προοπτική στη βιομηχανία τροφίμων. Έχει προταθεί ως μια υγιεινότερη εναλλακτική λύση για την κατανάλωση κρέατος. Με εταιρείες όπως η Redefine Meat να υποστηρίζονται από διάσημους σεφ ως βιώσιμη φυτική εναλλακτική που προσφέρει γεύσεις ακριβώς όπως το κρέας, δημιουργείται ένα κίνημα που θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους να κάνουν διαφορετικές επιλογές στο μέλλον.

Και τώρα που η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο προηγμένη, οι δαπάνες που συνδέονται με την κατοχή ενός εκτυπωτή 3D μειώνονται. Ποιος ξέρει, ίσως κάποια μέρα στο μέλλον τα σπίτια να αντικαταστήσουν τους φούρνους τους με έναν εκτυπωτή και θα δημιουργούν φαγητό από τα γραφεία τους.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria