Ι. Κ. Τσακιρίδης: “Εγώ έκανα την καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας Καστοριάς” - OlaDeka

Ι. Κ. Τσακιρίδης: “Εγώ έκανα την καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας Καστοριάς”

Από πότε μια καταγγελία για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία αποτελεί βάρος για την κοινωνία και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες είδους καταγγελίες είναι “βαρίδια” της κοινωνίας; (λεγόμενα Όλ. Τελιγιορίδου βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ)

Ότι είναι “βαρίδια” που πρέπει να “μπατακωθούν” μια και καλή στον λασπώδη βυθό (μπατάκι) της λίμνης;

(λεγόμενα Παναγιώτη Κόττα, γυμναστή Δημοτικού Σχολείου).

Όλοι αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν γιατί καθυστέρησε 15 λεπτά η παρέλαση για να γίνει ο έλεγχος σκέφτηκαν ότι όσοι παρέχουν εργασία πόσο μάλλον σε ημέρα αργίας θα πρέπει να δηλώνονται, αμοίβονται και ασφαλίζονται στην επαγγελματική ειδικότητα που παρέχουν την εργασία;

Το να απασχολεί ένας Δήμος αρχιμουσικό ή μουσικούς συνιστά και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις βάση της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας. Δηλ. δημοσίευση των προκηρυσσόμενων θέσεων, πρόσληψη, αμοιβή και ασφάλιση των εργαζομένων βάση σύμβασης στο επαγγελματικό αντικείμενό τους.

Ένας Δήμος συνιστά Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και έχει υποχρέωση στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης να εφαρμόζει όλα τα παραπάνω.

Τώρα κάποιοι αν μάθανε να κάνουν δουλειές από την “πίσω πόρτα” αθέμιτα ήρθε η ώρα να ξεμάθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Και σχετικά με τα περί ανώνυμης καταγγελίας και καλλιέργειας αισθήματος διωκτισμού (όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσιδης) στα πλαίσια μιας γενικότερης τάσης ανώνυμων καταγγελιών προς την δημοτική αρχή, η παρούσα καταγγελία υπήρξε επώνυμη και ενυπόγραφη.

Ούτε ο καταγγέλων φοβήθηκε να κρύψει την ταυτότητά του, ούτε κουκούλα φόρεσε.

Ο Ιωάννης – Κωνσταντίνος Τσακιρίδης σε παλιότερη φωτογραφία με στολή αρχιμουσικού

Ούτε όμως έτρεξε και στα ΜΜΕ να κοινοποιήσει την καταγγελία του σεβόμενος το έργο της υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας που διενεργεί τον έλεγχο σε αντίθεση με αυτούς που όχι μόνο ειρωνεύτηκαν την παρέμβαση των υπαλλήλων της εν λόγω υπηρεσίας αλλά και θεώρησαν προκλητική την επέμβαση τους, δηλ. την εφαρμογή του Νόμου και της εκτέλεσης των καθηκόντων τους στα πλαίσια του Νόμου, αναφέροντας δε ότι έδειξαν “ισχυρά αντανακλαστικά και υπερβάλλοντα ζήλο” (λεγόμενα Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Κίμωνα Μιταλίδη) αποκαλώντας συνάμα “προσβολή της ιστορικής μνήμης” την πράξη της καταγγελίας.

Ωστόσο τόσους μήνες οι αρμόδιοι υπεύθυνοι ανεύθυνοι του Δήμου Καστοριάς δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν ένα νόμιμο καθεστώς λειτουργίας της Φιλαρμονικής, ζήτημα που αποτέλεσε και θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και αναφέρθηκε το θέμα αλλά έλαβαν εδώ και πολύ καιρό γραπτή αίτηση – κλήση – όχληση προς Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, φερόμενο ως υπεύθυνο για την διοικητική λειτουργία της Φιλαρμονικής.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς κουκούλα, επώνυμα και ενυπόγραφα. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία πρόθεση στο πλαίσιο της νομιμότητας να επιλυθούν από πλευράς Δήμου Καστοριάς παρόλη την ενημέρωση που έλαβαν που όπως ανέφερα και πιο πάνω αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από εκεί και πέρα θα βγει το πόρισμα της υπηρεσίας της Επιθεώρησης Εργασίας και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Μπορεί ο καταγγέλων να μην έχει τα ΜΜΕ στη διάθεσή του να επιβάλει στο κοινό της Καστοριάς τις θέσεις και της απόψεις του, έχει όμως εμπιστοσύνη στους θεσμούς, τις αρχές και την ελληνική Δικαιοσύνη και όλα θα επιλυθούν και διευθετηθούν στο πλαίσιο της νομιμότητας και προς γνώση όλων των Καστοριανών.

Οι αγώνες των Ελλήνων Ηρώων του 1821, για τους οποίους κάθε χρόνο ανήμερα της 25ης Μαρτίου αποτίουμε φόρο τιμής, εκτός από αγώνες για Εθνική Ανεξαρτησία ήταν αγώνες και για κοινωνική δικαιοσύνη.

Κοινωνική δικαιοσύνη που την σήμερον ημέρα πιο επίκαιρα από ποτέ επιζητούμε όλοι οι Έλληνες.

Επίσης, μεταξύ των Ελλήνων Ηρώων του 1821 υπήρξαν και Καστοριανοί και επί αυτού να αναφέρω ότι στα 3,5 έτη Δημοτικής Αρχής Κορεντσίδη που διαχειρίστηκε εκατομμύρια ευρώ, ουδέποτε έγινε μια έκδοση, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες για την συμμετοχή τους στην Ελληνική Επανάσταση και την προσφορά τους στους αγώνες για Εθνική Ανεξαρτησία από τον Οθωμανικό Ζυγό.

Εν κατακλείδι…

Τελικά ποιοί είναι τα πραγματικά βαρίδια;;;

Ιωάννης Κωνσταντίνος Τσακιρίδης

Πρώην Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς

* Η κάτωθι φωτογραφία είναι από τον περασμένο Οκτώβριο του 2022, όπου χωρίς να βγει κάποια προκήρυξη για την θέση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, παρουσία του Σωκράτη Πέλκα μέλος ΔΣ του Δημοτικού Ωδείου και Νίκου Αλεξανδρίδη Προέδρου του Νομικού Προσώπου, όπου ήταν υπεύθυνο για την λειτουργία της Φιλαρμονικής, ανακήρυξε στο γραφείο του ως νεο Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής τον οργανοπαίκτη μουσικό Πασχάλη Καρβουνάρη από την Νάουσα που διαμένει εκτός Νόμου Καστοριάς

Ιωάννης – Κωνσταντίνος Τσακιρίδης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria