Ε. Ντιό - Εισήγηση σύμβασης για έρευνα στο κατά πόσο τα γουνοδέρματα βοηθούν στην αισθητηριακή ολοκλήρωση ατόμων με αυτισμό - OlaDeka

Ε. Ντιό – Εισήγηση σύμβασης για έρευνα στο κατά πόσο τα γουνοδέρματα βοηθούν στην αισθητηριακή ολοκλήρωση ατόμων με αυτισμό

ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΓΟΥΝΟΔΕΡΜΑΤΩΝ.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, η Αντιπεριφερειάρχης Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας, Ευφροσύνη Ντιό εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Έγκριση σχεδίου και όρων Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Έρευνα για τη χρήση των γουνοδερμάτων στο πλαίσιο της αισθητηριακής ολοκλήρωσης ατόμων με αυτισμό».

Συμβαλλόμενοι στη Σύμβαση είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας. 

Βασικός στόχος της παρούσας σύμβασης είναι η εκπόνηση επιστημονικής έρευνας ώστε να μελετηθεί το πώς η χρήση γουνοδερμάτων μπορεί να συντελέσει στην αισθητηριακή ολοκλήρωση ατόμων με αυτισμό, προσφέροντας από τη μια στα άτομα με αυτισμό αισθητηριακές εμπειρίες που θα συμβάλλουν στην οργάνωση του κεντρικού νευρικού συστήματος, έτσι ώστε να αντιδρούν και να χρησιμοποιούν το σώμα τους με οργανωμένο και προσαρμοστικό τρόπο απέναντι στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και από την άλλη να συμβάλει στη θετική εικόνα απέναντι στον κλάδο της εκτροφής και της γουνοποιίας, αναδεικνύοντας  μια διαφορετική θεώρηση του προϊόντος της γούνας.

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του έργου θα προσδώσει η συνεργασία της ομάδας έργου με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Καστοριάς καθώς και με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Κοζάνης. Η εμπειρία των δύο φορέων στην αντιμετώπιση περιστατικών αυτισμού θα συνδράμει απόλυτα στην αποτελεσματικότητα αυτής της προσπάθειας.

Η υλοποίηση του ερευνητικού έργου προβλέπεται να έχει διάρκεια 9 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης, ενώ το φυσικό αντικείμενο θα ολοκληρωθεί σε 3 φάσεις. Στην 1η  φάση θα αποτυπωθεί αναλυτικά η επίδραση της χρήσης των γουνοδερμάτων στα άτομα με αυτισμό, στη 2η φάση θα γίνει η πιλοτική χρήση του εξοπλισμού αισθητηριακής ολοκλήρωσης και στην 3η φάση θα παραχθούν συμπεράσματα αναφορικά με την επίδραση των γουνοδερμάτων στη συμπεριφορά και την ικανότητα εκπαίδευσης ατόμων με αυτισμό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 30.000,00 €.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria