Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν για εγκλήματα πολέμου - OlaDeka

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν για εγκλήματα πολέμου

Ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέδωσε την Παρασκευή το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), κατηγορώντας τον για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΔΠΔ, ο Πούτιν «φέρεται να είναι υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία (βάσει των άρθρων 8(2)(α)(vii) και 8(2)(β)(viii) του Καταστατικού της Ρώμης).

Τα εγκλήματα φέρεται να διαπράχθηκαν σε κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη τουλάχιστον από τις 24 Φεβρουαρίου 2022. Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι ο κ. Πούτιν φέρει ατομική ποινική ευθύνη για τα προαναφερθέντα εγκλήματα, (i) ότι διέπραξε τις πράξεις απευθείας, από κοινού με άλλους ή/και μέσω άλλων (άρθρο 25 παράγραφος 3 στοιχείο α) του Καταστατικού της Ρώμης) και (ii) για την αποτυχία του να ασκήσει σωστά τον έλεγχο σε πολιτικούς και στρατιωτικούς υφισταμένους που διέπραξαν τις πράξεις».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria