«Δεν θέλει ανακαίνιση, θέλει ξανά από την αρχή!» (Expert στους σιδηροδρόμους συμφοιτητής του Μ. Γκοσλιόπουλου) - OlaDeka

«Δεν θέλει ανακαίνιση, θέλει ξανά από την αρχή!» (Expert στους σιδηροδρόμους συμφοιτητής του Μ. Γκοσλιόπουλου)

Γράφει ο Μιχάλης Γκοσλιόπουλος:

«Ο συμφοιτητής μας Nikos Baimpas, διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είναι ένας expert στην βιομηχανία των σιδηροδρόμων. Επέστρεψε στην πατρίδα φέτος για να εργάζεται και να λύνει προβλήματα των σιδηροδρόμων σε όλο τον κόσμο. Προφανώς τέτοιοι άνθρωποι είναι πάντα εκτός από τις εγχώριες επιτροπές. Ποιος άλλωστε να κάθεται να ψάχνει τους πραγματικά ικανούς και άριστους…»

και αναδημοσιεύει ανάρτηση που έχει κάνει ο Nikos Baimpas:

«Ως άνθρωποι θρηνούμε για την απώλεια τόσων ανθρώπων. Ως πολίτες διαβάζουμε για την απίστευτη παρακμή του πιο οικολογικού μέσου μεταφοράς που οδήγησε, όχι ξαφνικά, σε θάνατο τόσες ψυχές.

Ως μηχανικοί της γενιάς μας που δουλεύουν στη βιομηχανία των σιδηροδρόμων σε όλο τον κόσμο βλέπουμε τη σύσταση ειδικής επιτροπής μιας άλλης εποχής..Πώς δε μπορεί η πολιτεία να αναζητήσει, να προκαλέσει hands-on ειδικούς έμπειρους εκτός ΟΣΕ, αλλά εντός της βιομηχανίας να αναλύσουν το ατύχημα αλλά και το κατάντημα σε συνάρτηση με τον τρόπο λειτουργίας άλλων χωρών όπου ο σιδηρόδρομος λειτουργεί..

Κάποιοι να δουν τα τεχνικά, κάποιοι να δουν τα στατιστικά, κάποιοι τα ‘λεφτά’ και να αποφασίσουν τι θα κάνει από δω και πέρα το κράτος; Δεν είναι απλό αλλά πρέπει το αποτέλεσμα να είναι κατανοητό και διαχρονικό. Δεν πρόκειται για ανακαίνιση, θέλει ξανά από την αρχή! Γιατί όμως να θελουμε να σερβίρουμε αίμα από τηλεοράσεως όταν χύθηκε ήδη τόσο αληθινό;;»

Έχει σημασία κι ένα σχόλιο ενός αναγνώστη παρακάτω:

«δυστυχώς φίλε μου στην Ελλάδα αν δεν ανήκεις σε κόμμα και αν δεν έχεις περάσει από φοιτητικές παρατάξεις δεν έχεις την ευκαιρία να βοηθήσεις με τις γνώσεις που με τόσο κόπο απέκτησες..!!»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria