Γιάννης Κορεντσίδης: Έως τη Μεγάλη Πέμπτη θα πληρωθούν μισθοί και δεδουλευμένα στις εργαζόμενες σε παιδικούς, βρεφικούς και ΚΔΑΠ (βίντεο) - OlaDeka

Γιάννης Κορεντσίδης: Έως τη Μεγάλη Πέμπτη θα πληρωθούν μισθοί και δεδουλευμένα στις εργαζόμενες σε παιδικούς, βρεφικούς και ΚΔΑΠ (βίντεο)

“Από εδώ και πέρα οι υπάλληλοι θα πληρώνονται κάθε μήνα κανονικά, οι προμηθευτές όλοι στην ώρα τους”

Η τοποθέτηση του δημάρχου Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει στις πληρωμές στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο. Δείτε το video από τη ζωντανή μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Ο Δήμαρχος Καστοριάς είπε:

“Δυστυχώς ενώ έχουμε πολύ σοβαρά θέματα και γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά από αυτήν την δημοτική αρχή…και σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο καθόμαστε και ασχολούμαστε περισσότερο από μία ώρα για μία ανάρτηση που έγινε στο Facebook και κάποια σχόλια και ποιος έκανε like και… ποιος δεν έκανε like. Λυπάμαι ειλικρινά για αυτό…

Σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι ότι, αυτό που κάναμε και επίσης λυπάμαι γιατί αυτή τη στιγμή απευθύνομαι μόνο στους συναδέλφους μας, συναδέλφους της Δημοτικής Αρχής και ελάχιστους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων που κρατάνε μία αξιοπρεπή στάση και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό, αυτό το οποίο έγινε από τη δημοτική αρχή είναι η πιο βαθιά και μεγάλη τομή που έχει γίνει στον Δήμο Καστοριάς.

Και μιλάω για τη συγχώνευση των δομών για την κοινωφελή επιχείρηση, για το νομικό πρόσωπο για τη λειτουργία της «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» έτσι όπως θέλουμε να την λειτουργήσουμε και ενώ θα έπρεπε να σταθούμε σε αυτό το γεγονός κάνοντας μικροπολιτική, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε άλλου είδους εντυπώσεων.

Εγώ δεν θα μείνω σε χαρακτηρισμούς του τύπου αχάριστος, ή αχαριστία ή ευγνώμων ή ευγνωμοσύνη που είναι το αντίθετο.

Εγώ θέλω να πω ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δουλεύει και εργάζεται για να εξασφαλίζει πρώτα τους υπαλλήλους και γενικά τα συμφέροντα των συμπολιτών μας.

Και με αυτό τον τρόπο μάλλον για αυτό ορκιστήκαμε από την αρχή όταν αναλάβαμε και με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε να λειτουργούμε.

Όλοι οι συνεργάτες μου όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αυτής της Δημοτικής Αρχής εργάστηκαν και πήραν κατά καιρούς το βάρος στην πλάτη τους σε οτιδήποτε χρειάστηκε. Μιλάμε δηλαδή για αν μένουν απλήρωτοι κάποιοι υπάλληλοι που εγώ προσωπικά αλλά και από την ιδιότητά μου είμαι της άποψης ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει απλήρωτος ούτε μία ημέρα.

Είμαστε όμως και πάλι θα πω η δημοτική αρχή που έχουμε εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό όλους τους εργαζόμενους.

Ενώ λοιπόν όλοι οι συνεργάτες μου όπου έχει χρειαστεί έχουν πάρει το βάρος στις πλάτες τους κι ενώ κάποιοι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και διαμαρτύρονται για αυτό και καλά κάνουν, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την για την πρόεδρο της κοινωφελούς η οποία επί τρεισήμισι χρόνια δεν έχει αμοιβή στη συγκεκριμένη θέση και έχει στην πλάτη της όλες τις υποχρεώσεις που βαρύνουν είτε είναι ΙΚΑ είτε είναι ΕΦΚΑ, ασφαλιστικές εισφορές είτε είναι όποιες άλλες υποχρεώσεις.

Για αυτό το λόγο είμαι υπερήφανος για όλους τους συνεργάτες μου.

Οι παιδικοί σταθμοί οι βρεφικοί και όλες οι δομές που ανήκαν μέχρι τώρα στο νομικό πρόσωπο και στην κοινωφελή έρχονται τώρα μες στο Δήμο.

Αυτό σημαίνει εξασφάλιση των εργαζομένων.

Αυτό σημαίνει ότι με την υπόσχεση που υπάρχει από τις υπηρεσίες μας από την οικονομική υπηρεσία, από τη διεύθυνση προσωπικού, το αργότερο την Μεγάλη Πέμπτη που είναι 13 Απριλίου θα έχουν πληρωθεί τους μισθούς τους και βέβαια τα δεδουλευμένα αυτά που έπρεπε να πληρωθούν από τις 9 Φεβρουαρίου που βγήκε το ΦΕΚ

Επίσης η μεταφορά αυτή σημαίνει ότι από εδώ και πέρα, το έχουμε ξαναπεί αλλά φαίνεται δεν έχει γίνει μάλλον κατανοητό, ότι από εδώ και πέρα κάθε μήνα θα πληρώνονται της μισθοδοσίας τους υπάλληλοι θα πληρώνονται οι προμηθευτές στην ώρα τους θα πληρώνονται οι υπηρεσίες ενέργειας και λοιπά όλοι στην ώρα τους.

Αυτό σημαίνει λοιπόν νοικοκυριό, αυτό σημαίνει οργάνωση αυτό το έχουμε πει και στον απολογισμό μας, το λέμε καθημερινά, και αυτό γίνεται αποδεκτό με αποδείξεις και με γεγονότα και όχι μόνο με λόγια. “

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria