To Manakia Film Festival of Fine Arts ταξιδεύει στο 1ο Γυμνάσιο Γρεβενών! - OlaDeka

To Manakia Film Festival of Fine Arts ταξιδεύει στο 1ο Γυμνάσιο Γρεβενών!

Η έκθεση ιστορικής και κοινωνικής φωτογραφίας με τίτλο “How Lives The Others Half” του Jacob Riis που διοργανώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο ως παράλληλη δράση του Manakia Film Festival of Fine Arts από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 βρίσκεται στο φιλόξενο 1ο Γυμνάσιο Γρεβενών.

Μετά από πρόσκληση του καθηγητή Στέργιου Παπαστεργίου τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό μάθημα ιστορίας. Η μικρή ξενάγηση στον υπέροχο κόσμο του Jacob Riis απέδειξε στα παιδιά πως είναι δυνατόν να καταφέρουν να αλλάξουν τον κόσμο, μέσα από την επιμονή, την ευαισθησία για τον συνάνθρωπο και σαφώς μέσα από την Τέχνη.

Αφού παρουσιάσαμε το ιστορικό πλαίσιο της εποχής του 1890, ανιχνεύσαμε τα βιογραφικά κίνητρα του Jacob Riis, να καταφέρει να επηρεάσει την τότε κυβερνήση και την κοινή γνώμη της Αμερικής. Μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας του, παρουσιάζοντας απλά τις συνθήκες που ζούσαν οι άλλοι μισοί συνάνθρωποι.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία 120 χρόνια μετά, να δούνε μέσα από τα μάτια του Jacob Riis και να αντιληφθούνε πως μεγάλες αλλαγές μπορούν να συμβούν από απλούς και ενεργούς πολίτες, όπως όλοι μας. Αρκεί να επιμένουμε σε αυτό που πιστεύουμε και να μην απογοητευόμαστε!

Η έκθεση θα παραμένει στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών ώστε να έχουνε την ευκαιρία να τη δούνε όλα τα παιδιά του σχολείου.

Ευχαριστούμε πολύ την διευθύντρια του σχολείου κ. Σοφία Ελευθεριάδου για τη συνεργασία και την άψογη φιλοξενία της. Ευχαριστούμε τον καθηγητή κ. Στέργιο Παπαστεργίου που δείχνει στους μαθητές του έμπρακτα τη σημασία της έννοιας και της ευρύτητας του ορίζοντα που έχει η εκπαίδευση. Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές για την υπομονή τους αλλά κυρίως για τον ενθουσιασμό που μας μετέφεραν στο τέλος της ξενάγησης, βλέποντας στα μάτια τους πως η δημιουργικότητα, η έμπνευση και ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι μεγέθη ανεξάντλητα που θα συγκινούν τις γενιές των ανθρώπων και θα υπόσχονται πάντα έναν καλύτερο και ομορφότερο κόσμο για όλους!

Με δημιουργική χαρά,

Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος
MFFFA


Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria