8 χρόνια κάθειρξη στον Πέτρο Φιλιππίδη για δυο απόπειρες βιασμού - OlaDeka

8 χρόνια κάθειρξη στον Πέτρο Φιλιππίδη για δυο απόπειρες βιασμού

Ωστόσο, επίσης ομόφωνα, το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγηθεί αναστολή στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, στον οποίο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Οκτώ χρόνια κάθειρξης είναι η συνολική ποινή, που επέβαλλε το δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη, για δύο απόπειρες βιασμών.

Ωστόσο, επίσης ομόφωνα, το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγηθεί αναστολή στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη, στον οποίο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι:  Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα κάθειρξη 6 ετών, για την μία απόπειρα βιασμού και κάθειρξη 5 ετών, για τη δεύτερη επέβαλλε το δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η Εισαγγελέας πρότεινε να συγχωνευτεί η ποινή του στα 8 χρόνια κάθειρξη και αυτή ήταν και η τελική απόφαση. Πλέον αναμένεται η απόφαση για αναστολή.

Δίκη Φιλιππίδη: Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά

Ομόφωνα απέρριψε νωρίτερα το δικαστήριο τα ελαφρυντικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη, με την εισαγγελέα να προτείνει ποινή έξι ετών για κάθε μια από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο ηθοποιός.

Για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, εισαγγελέας υποστήριξε ότι, δεν έχει αποδειχθεί μεταστροφή συμπεριφοράς.

«Ο νομοθέτης δεν αξιώνει παθητική αλλά θετική στάση και αλλαγή του τρόπου ζωής του καταδικασθέντος», τόνισε η κ. Στόγια και ζήτησε την απόρριψη. Το ίδιο πρότεινε η Εισαγγελέας να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, λέγοντας ότι, είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά του κ. Φιλιππίδη σύμφωνα με την κατάθεση της Εβελίνα Παπούλια, για περιστατικό το 1996 – 1997.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε να μην υιοθετήσει το δικαστήριο την εισαγγελική πρόταση και να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά στον ηθοποιό.

Υπενθυμίζεται, ότι ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014 και αθώος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας ηθοποιού το 2008.

Δάκρυσαν οι καταγγέλλουσες στην ανακοίνωση της απόφασης

Με δάκρυα, αγκαλιές και αναφιλητά έγινε δεκτή η δικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου από τις δύο καταγγέλλουσες, για τις απόπειρες βιασμού των οποίων κρίθηκε ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Τι είχε δηλώσει ο Πέτρος Φιλιππίδης για Παπαχαράλαμπους, Αναστασοπούλου, Δροσάκη

φιλιππιδης, δικη, παραχαραλαμπους, δροσακη, αναστασοπουλου

Τον προηγούμενο μήνα, κατά την απολογία του, με ιδιαίτερη φόρτιση ο κατηγορούμενος που επί δέκα μήνες δικάζεται για την υπόθεση που, όπως είπε, τον κατέστρεψε στράφηκε απολογούμενος τόσο κατά των τριών γυναικών που τον κατήγγειλαν όσο και κατά των συναδέλφων τους που εξαρχής στηρίζουν τις ηθοποιούς με δηλώσεις τους, με την παρουσία τους και σήμερα και όλο το προηγούμενο διάστημα στην δίκη, αλλά και με καταθέσεις που έδωσαν στο δικαστήριο.

«Πόσο εύκολα με κατηγορούν για βιαστή; Το καταλαβαίνω, τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν. Αλλά εγώ υπερασπίζομαι τη ζωή μου, την χαμένη ζωή μου που κρέμεται από μια κλωστή πλέον. Δεν πρόκειται να ξαναδουλέψω σε αυτή τη δουλειά. Δεν τους θέλω, να μην τους ξαναδώ στα μάτια μου. Ντροπή τους!

Ήρθαν τρεις γυναίκες που έστρωσαν πρώτα το χαλί (σ.σ. αναφέρεται στις ηθοποιούς Άννα – Μαρία Παπαχαράλαμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη που προέβησαν πρώτες σε δημόσιες καταγγελίες ), αλλά δεν τους βγήκε. Πώς θα έκαναν πίσω μετά με ένα όνομα σαν το δικό μου;».

Κατά τον Πέτρο Φιλιππίδη όσα έγιναν με την δεύτερη καταγγέλουσα, για απόπειρα βιασμού της, αποτελούσαν συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις, καθώς μεταξύ τους υπήρχε «αμοιβαίο φλερτ».

Όπως ανέφερε «το φλερτ αυτό εκδηλώθηκε λίγο πιο έντονα και από την πλευρά μου και από την πλευρά της με αγγίγματα, χαμόγελα. Ήταν αρκετά ενθουσιασμένη βλέποντας την παράσταση από τα παρασκήνια. Αυτό που έγινε ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο.

Δεν υπήρξε κάποιος καταναγκασμός ή βία… Έρχεται τώρα να με καταγγείλει για απόπειρα βιασμού; Έχει πει ψέματα. Ήταν ανιψιά γνωστού δικηγόρου και εγώ θα έκανα απόπειρα βιασμού;. Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι αλλά δεν θα το έκανα ποτέ..Πως θα αποδείξω ότι αυτό που καταγγέλλουν ότι έγινε πριν 15 χρόνια δεν έγινε;

Θέλησα να μιλήσω για μένα γιατί έπρεπε να βρω ένα τρόπο να σας πω ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας δεν είναι αυτός που περιγράφουν εδώ επί δέκα μήνες».

Αναφερόμενος στην τρίτη γυναίκα που τον κατήγγειλε στην Δικαιοσύνη ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε ότι μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχαν προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του, «μπήκε και φύγαμε… Με έπιασε στο πόδι και άρχισε να με χαϊδεύει…

Καταλαβαίνετε… Έγινε ότι έγινε μεταξύ μας με τη θέλησή μας… Στο οικόπεδο έξω από το σπίτι μου την βίασα; Απορώ πως δεν είπαν ότι χαιρέτησα και τη γυναίκα μου. Είμαι βαθιά πληγωμένος. Δεν έχω ούτε καν θυμό. Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Βρίσκομαι σε απελπισία και απόγνωση…».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria