Τρομακτικό ΒΙΝΤΕΟ : Προσομοίωση σεισμού άνω των 7 Ρίχτερ στην Κρήτη - OlaDeka

Τρομακτικό ΒΙΝΤΕΟ : Προσομοίωση σεισμού άνω των 7 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ο Χαράλαμπος Φασουλάς – καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης – διευκρίνισε πως είναι πιθανό να βιώσουμε έναν τέτοιο σεισμό, αλλά «αυτό που δε γνωρίζουμε είναι το πότε».

Στην προσομοίωση ισχυρού σεισμού άνω των 7 Ρίχτερ προχώρησε ο Χαράλαμπος Φασουλάς καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.Πιο συγκεκριμένα, η δόνηση ήταν αντίστοιχη εκείνης που σημειώθηκε στην Ταϊβάν και άγγιξε τα 7,6 Ρίχτερ.

Ο σεισμός στην προσομοίωση είναι επιφανειακός αλλά όχι τόσο όσο ήταν της Τουρκίας. Για την ακρίβεια ήταν 20 φορές μικρότερος από τον σεισμό που βίωσαν οι άνθρωποι στην Τουρκία και τη Συρία.«Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι πιάστηκαν εξ απροόπτου.

Γι’ αυτόν τον λόγο λέμε όλοι ότι ο μόνος τρόπος για να αντιδράσει κάποιος και να προστατευτεί κατά τη διάρκεια του σεισμού, είναι να προσπαθήσει να προφυλάξει το κεφάλι του» ανέφερε ο Διδάκτωρ Τεκτονικής Γεωλογίας.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι υπάρχει στατιστικά η πιθανότητα να βιώσουμε έναν τέτοιο σεισμό. «Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι πότε θα μπορούσε να συμβεί ένας τέτοιος σεισμός».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria