Σχόλιο της Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη και του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κοζάνη: «Μεγάλο φαγοπότι» για τους επιχειρηματικούς ομίλους – «πίτα μι χιόν’» για το λαό - OlaDeka

Σχόλιο της Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη και του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κοζάνη: «Μεγάλο φαγοπότι» για τους επιχειρηματικούς ομίλους – «πίτα μι χιόν’» για το λαό

          Το σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία, που εμφανίζει ο πρωθυπουργός όλες αυτές τις μέρες, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα «μεγάλο φαγοπότι» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ για το λαό «πίτα μι χιόν’», όπως λένε και στην περιοχή, γιατί τελικά μόνο «χιόνι» περισσεύει για αυτόν.

          Αφού εξασφάλισαν πακτωλό επιδοτήσεων που προέρχονται από την άγρια φοροληστεία του λαού για τις λεγόμενες «εγγυημένες επενδύσεις», αφού εξασφάλισαν ακόμα φθηνότερα εργατικά χέρια, με προνόμια στη μεγάλη εργοδοσία και με σωρεία αντεργατικών νόμων, έρχονται τώρα να πανηγυρίσουν για τις νέες θέσεις εργασίας, που προκλητικά τις βαφτίζουν ως «καλύτερες και πιο καλοπληρωμένες». Στη μεγάλη τους πλειοψηφία αφορούν επιδοτούμενες θέσεις που προσφέρουν κυριολεκτικά «τσάμπα» εργατικό δυναμικό προς τις επιχειρήσεις, αλλά και την ανανέωση της «ομηρίας» χιλιάδων συμβασιούχων που αξιοποιούνται σε δημόσιες δομές.

    Ταυτόχρονα, τα εγκαίνια της νέας λιγνιτικής μονάδας “Πτολεμαΐδα 5”, παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας και της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης”, που διαμόρφωσαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ο λαός θα συνεχίσει να χρυσοπληρώνει για το ρεύμα και τη θέρμανση στο σπίτι του.

          Η ανάπτυξη για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση δεν αφορά το λαό. Το προηγούμενο διάστημα άλλωστε την «έζησε» στο πετσί του. Ακρίβεια, πληθωρισμός, ενεργειακή φτώχεια, ανασφάλεια από τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας.

          Την ίδια ώρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ «διαγκωνίζονται» για το ποιος έχει το πιο «κοστολογημένο» πρόγραμμα που δήθεν “θα σώσει την περιοχή”, όμως κανένας τους δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός και στη Δυτική Μακεδονία. Αυτά τα «κοστολογημένα» προγράμματα τα έζησαν χιλιάδες γονείς που δεν έβρισκαν ούτε γιατρό στις παιδιατρικές κλινικές, λόγω της χρόνιας υποστελέχωσης. Τα έζησαν οι φοιτητές που αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να τα βγάλουν πέρα στις σπουδές τους στα πλαίσια του Πανεπιστημίου Α.Ε. Τα έζησαν χιλιάδες αγρότες που πληρώνουν πανάκριβα το πετρέλαιο και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με το αυξημένο κόστος παραγωγής.

          Καμία εμπιστοσύνη, λοιπόν, σε αυτά τα κόμματα. Ούτε η σταθερότητα της ΝΔ με τις νέες «καλές δουλειές», ούτε μια δήθεν “προοδευτική” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με «άλλο σχέδιο» στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής, μπορεί να ανακουφίσει τα βάσανα του λαού μας. Ό,τι χρώμα και να έχει η επόμενη κυβέρνηση, θα συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.

          Το ΚΚΕ προτείνει στο λαό έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρό του τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Με τον λαό πιο δυνατό απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, μπορούμε να κερδίσουμε ανάσες ανακούφισης και να ανοίξουμε έναν άλλο ελπιδοφόρο δρόμο. Γιατί τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με ΚΚΕ πιο δυνατό.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria