Ρεύμα: Που «κλειδώνουν» οι τιμές και οι επιδοτήσεις για τον Μάρτιο - Πότε ανακοινώνονται - OlaDeka

Ρεύμα: Που «κλειδώνουν» οι τιμές και οι επιδοτήσεις για τον Μάρτιο – Πότε ανακοινώνονται

Και για το Μάρτιο αναμένονται ανάλογα επίπεδα και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προμηθευτές αναμένεται να διαμορφώσουν τις ανταγωνιστικές χρεώσεις του επόμενου μήνα κοντά στην περιοχή των 0,20 ευρώ/kWh, κάτι που σημαίνει ότι και οι επιδοτήσεις του θα παραμείνουν στα χαμηλά επίπεδα που ήταν και το Φεβρουάριο

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν από τους προμηθευτές ενέργειας οι τιμές ρεύματος για τον μήνα Μάρτιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς αναμένονται στα ίδια περίπου με τα τρέχοντα επίπεδα, ή λίγο ψηλότερα.

Ειδικότερα, αναμένεται να αυξήσουν τις τιμές Μαρτίου οι πάροχοι που είχαν κινηθεί πολύ χαμηλά το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον Κ. Σκρέκα, τον τελευταίο μήνα καταγράφεται αποκλιμάκωση στις τιμές ενέργειας και στις τιμές του φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα της επιβολής πλαφόν από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Για τον Φεβρουάριο, οι εταιρείες ρεύματος είχαν ανακοινώσει τιμολόγια μειωμένα κατά περίπου 65%.

Σε γενικές γραμμές, και για το Μάρτιο αναμένονται ανάλογα επίπεδα και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προμηθευτές αναμένεται να διαμορφώσουν τις ανταγωνιστικές χρεώσεις του επόμενου μήνα κοντά στην περιοχή των 0,20 ευρώ/kWh, κάτι που σημαίνει ότι και οι επιδοτήσεις του θα παραμείνουν στα χαμηλά επίπεδα που ήταν και το Φεβρουάριο.

Επίσης, τονίζεται ότι η αποκλιμάκωση των τιμών φυσικού αερίου οδηγεί σταδιακά τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε μία μικρότερη διακύμανση και επομένως σε πιο προβλέψιμες ή και σταθερές τιμές.

Οι επιδοτήσεις

Οι νέες πιο χαμηλές και προβλέψιμες τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα τιμές ενέργειας, μειώνουν σημαντικά το βάρος των επιδοτήσεων.

Εκτιμάται ότι η επιδότηση για το Μάρτιο θα κινηθεί κοντά στα 0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα, όσο δηλαδή χρειάζεται ώστε οι τελικές τιμές που θα πληρώσουν οι καταναλωτές θα είναι ανάμεσα στα 0,15 με 0,17 ευρώ ανά κιλοβατώρα, όπως είναι κάθε μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιδοτήσεις Φεβρουαρίου ήταν 0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες που αφορά το 90% των νοικοκυριών. Για μηνιαίες καταναλώσεις από 501 κιλοβατώρες και πάνω η επιδότηση ήταν 0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα αν επιτυγχάνεται εξοικονόμηση 15% της μέσης ημερήσιας κατανάλωσης σε σχέση με πέρσι.

Το σύνολο του κόστους των επιδοτήσεων του Φεβρουαρίου ανήλθε στα 95 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria