Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης στην κοπή Βασιλόπιτας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού - OlaDeka

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης στην κοπή Βασιλόπιτας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού

Εδώ, πάντα Άργος Ορεστικό…Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ανήμερα της εορτής του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, στην καινούργια, ευρύχωρη και υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή Βασιλόπιτας για μαθητές και Δασκάλους.

Την ευχή για την ευλόγηση της Βασιλόπιτας και των 118 Άρτων, διάβασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος μαζί με τον εφημέριο της ενορίας μας π. Λεωνίδα Μπάρδο.

Προηγήθηκε από τους μαθητές/μαθήτριες της Δ΄τάξης, παρουσίαση της ιστορίας της Βασιλόπιτας, μία ιστορία που συνέβη περίπου πριν 1700 χρόνια στην πόλη Καισαρεία της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία και έψαλαν το απολυτίκιο του Μεγάλου Βασιλείου, αφού πρώτα αναφέρθηκαν στο βίο και στο πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο.

Ο δραστήριος, ακούραστος και πρόθυμος Μητροπολίτης μας, στην ομιλία του προς τα παιδιά, μεταξύ των άλλων, εξέφρασε το θαυμασμό και τα συγχαρητήριά του για τις δύο νέες αίθουσες (γυμναστικής και εκδηλώσεων). Ο Σεβασμιώτατος, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πρόσφερε σε όλα τα παιδιά από μία σοκολάτα και στην τυχερή μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης  50 ευρώ!Η Βασιλόπιτα και τα Βασιλοπιτάκια για μία ακόμη χρόνια, ήταν προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και οι τυχεροί μαθητές/τριες παρέλαβαν δωρο-επιταγές.Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βαρβάρα Κουφονίκου με τη Γεν. Γραμματέα ΖαχαρούλαΕυθυμιάδου, μοίρασαν σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες τα Βασιλοπιτάκια.

Έτη πολλά, αγαπητοί γονείς !Στήκετε και κρατείτε τις παραδόσεις που διδαχτήκατε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria