ΕΛΜΕ Καστοριάς: Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 9/2 - OlaDeka

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 9/2

Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων – Παράσταση Διαμαρτυρίας στις ΔΔΕ/ΔΠΕ Καστοριάς Πέμπτη 9/2 στις 14:00

Η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να κρατά σε ομηρία τις/τους νεοδιόριστες/ους συναδέλφισσες/ους με την απειλή της αξιολόγησης. Ενώ έπρεπε οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να τις/τους μονιμοποιήσουν από τις 18 Αυγούστου, το Υ.ΠΑΙ.Θ. ζήτησε από τις Διευθύνσεις να παγώσουν τις αποφάσεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020, θέτοντας ως προϋπόθεση την εφαρμογή της ατομικής τους αξιολόγησης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάλεσε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος προχώρησαν στη νόμιμη διαδικασία μονιμοποίησης των συναδέλφων/ισσών, να ακυρώσουν τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις και να πράξουν το αδιανόητο, να μετατρέψουν τις/ους μόνιμες/ους συναδέλφισσες/ους σε δόκιμες/ους.

Έχουμε λοιπόν έναν ξεκάθαρο εκβιασμό των νεοδιόριστων συναδέλφων που πρέπει να αποδεχτούν την ατομική αξιολόγηση προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα. Πέρασαν από σαράντα κύματα υπηρετώντας χρόνια το δημόσιο σχολείο στις εσχατιές τις χώρας μέχρι να διοριστούν. Ξεκάθαρη είναι βέβαια και η προσπάθεια εργαλειοποίησης των νεοδιόριστων από το Υ.ΠΑΙ.Θ. και της μετατροπής τους σε “δούρειο ίππο” για την επιβολή της ατομικής αξιολόγησης στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, για αυτό και δεν διστάζει να χαλαρώνει και να παρακάμπτει διατάξεις, να φέρνει τροπολογίες σε νόμους και τελικά η μονιμοποίηση στη διετία να γίνεται τριετία ή ακόμη και τετραετία. Και όλα αυτά φυσικά σε μία αξιολόγηση που όπως λέει το Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν θα είναι τιμωρητική.

Απαιτούμε:

  • Άμεση, απρόσκοπτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων.
  • Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.
  • Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/20, 4823/21.
  • Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Ο/Η εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμος/η με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα από την ημερομηνία διορισμό του.
  • Επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα και απαλλαγμένη από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, οργανωμένη από τα πανεπιστήμια.
  • Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και ο Σ.Ε.Π.Ε. Καστοριάς καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στις ΔΔΕ & ΔΠΕ Καστοριάς την Πέμπτη 14:00. Για τον λόγο αυτό η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς κηρύσσει διευκολυντική μονόωρη/δίωρη στάση εργασίας (μεταξύ 13:10 – 15:10) προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των νεοδιόριστων συναδέλφων και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της αξιολόγησης και την απρόσκοπτη μονιμοποίηση τους.

Σημ. Επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι πρέπει με σαφήνεια να δηλώνουν τη χρονική διάρκεια της στάσης όποτε αυτή γίνει (1 ή 2 ώρες) ώστε να γίνονται οι αντίστοιχες καταχωρήσεις στην πλατφόρμα από τους διευθυντές των σχολείων και οι ανάλογες περικοπές από πλευράς διεύθυνσης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria