ΕΘΝΟΣ: Κλείδωσε η υποψηφιότητα Καρυπίδη στην Κοζάνη με ΣΥΡΙΖΑ - OlaDeka

ΕΘΝΟΣ: Κλείδωσε η υποψηφιότητα Καρυπίδη στην Κοζάνη με ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή ανακοινώνονται οι υποψήφιοι

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν το πρωί της Κυριακής και θα αφορούν στο 76% του συνόλου των υποψηφίων για τις επόμενες εκλογές.

«Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση», τόνισε σύμφωνα με κομματικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Σημείωσε ότι «αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων πολλών χρόνων» και πως «η κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί από αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν, από το αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως των νέων ανθρώπων και από την επιλογή που θα κάνουν οι αναποφάσιστοι».

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο διάστημα στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πηγές, είπε, πρώτον, ότι «η ακρίβεια και ειδικότερα η αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, στα διυλιστήρια, στα σούπερ μάρκετ που ροκανίζει το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και εξασφαλίζει δισεκατομμύρια υπερκερδών για τους λίγους και ισχυρούς, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Και αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, δεύτερον, ότι «οι πλειστηριασμοί και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που παρείχαν οι νόμοι Κατσέλη – Σταθάκη, μετά τον νέο πτωχευτικό και την άρση της προστασίας, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο». Τρίτον, ανέφερε ότι «η υπονόμευση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας και της Παιδείας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη». Τέταρτον, υπογράμμισε ότι «η παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, έχει τη σφραγίδα του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Κατά τις πληροφορίες του ethnos.gr ο Συμεών Κεδίκογλου (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ) θα είναι υποψήφιος στην Εύβοια. Επίσης, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης θα διεκδικήσει σταυρό στην Κοζάνη. Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη απόστρατη αξιωματικός της αστυνομίας και μέλος του think tank του Αλέξη Τσίπρα θα είναι υποψήφια στην α’ Πειραιώς.

Στη μονοεδρική της Κεφαλλονιάς θα κατέβει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο think tank του πολιτικού του γραφείου, Νίκος Φαραντούρης. Επίσης, με σταυρό θα κατέβει πιθανότατα στην α’ Θεσσαλονίκης και ο καθηγητής αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, επίσης μέλος του think tank του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στην α’ Αθηνών θα κατέβει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος ενώ στην ίδια περιφέρεια αναμένεται να είναι υποψήφια και η δικηγόρος Μαρία Κουβέλη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια Αθηνών θα είναι υποψήφιος και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηνικόλας. Επίσης, ο δημοσιογράφος και αυτοδιοικητικός Γιώργος Καραμέρος θα είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική. Υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια θα είναι και ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Στον Νότιο Τομέα της Αθήνας θα είναι υποψήφιος όπως όλα δείχνουν ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ενώ στην ίδια περιφέρεια αναμένεται να κατέβει και ο επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Τζουμάκας. Στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας θα κατέβει ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου αλλά και ο αυτοδιοικητικός Γιώργος Μπαλάφας. Επίσης, ο πρώην γενικός γραμματέας διοικητικής μεταρρύθμισης Γρηγόρης Θεοδωράκης αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία. 

Σε σχέση με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δύο θέσεις θα καλυφθούν από τον πρώην υπουργό και πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου. Επίσης, κατά πληροφορίες σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας θα τοποθετηθεί και ο καθηγητής ογκολογίας του Χάρβαρντ Όθων Ηλιόπουλος που πλαισιώνει την «δεξαμενή σκέψης» του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria