ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ - OlaDeka

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

Το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Καστοριάς συντάσσεται με την θέση  του Πρωτοβάθμιου σωματείου του (ΕΛΜΕ Καστοριάς), σχετικά με  την προσπάθεια μετατροπής Γυμνασίου της πόλης της Καστοριάς σε Πρότυπο.

 Ζητούμενο είναι το σύνολο των σχολείων να παρέχουν ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές και όχι η δημιουργία σχολείων «ελίτ». Ταυτόχρονα  τα πρότυπα σχολεία αντλούν τους μαθητές τους από τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία του , συντελώντας έτσι σε μία ποσοτική και ποιοτική αφαίμαξη των αντίστοιχων σχολείων, στα οποία και δημιουργεί μία σειρά παιδαγωγικών και όχι μόνο προβλημάτων. Και όλα αυτά σε ένα νομό με έντονο δημογραφικό πρόβλημα!  

Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καστοριάς  έχει  βασική θέση την δημόσια δωρεάν παιδεία των ίσων ευκαιριών, της ίσης πρόσβασης και της ίδιας γνώσης για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, δηλώνει την κατηγορηματική της αντίθεση στην μετατροπή οποιουδήποτε σχολείου σε πρότυπο και μάλιστα χωρίς την συναίνεση  του οικείου συλλόγου  διδασκόντων.

Για τους παραπάνω λόγους:

  Καλούμε τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς να μην προτείνει ένταξη σχολείου στα Πρότυπα και Πειραματικά χωρίς τη συναίνεση του συλλόγου διδασκόντων.

Η Γραμματέας                                                  Ο Πρόεδρος

Κλεοπάτρα  Μαμιάκα                               Κώστας  Χατζηφωτιάδης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria