Schiaparelli: Παγκόσμιος σάλος με τα κεφάλια ζώων στα φορέματα των μοντέλων – Τι απαντά ο Οίκος - OlaDeka

Schiaparelli: Παγκόσμιος σάλος με τα κεφάλια ζώων στα φορέματα των μοντέλων – Τι απαντά ο Οίκος

Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με το show του οίκου Schiaparelli στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού. Και ο λόγος είναι τα κεφάλια ζώων που ήταν ενσωματωμένα στις δημιουγίες του διάσημου οίκου.

Την αρχή έκανε η Κάιλι Τζένερ η οποία εμφανίσθηκε στις πρώτες σειρές, φορώντας μαύρη τουαλέτα που είχε ενσωματωμένο ένα τεράστιο κεφάλι λιονταριού. Μάλιστα, η σταρ ανέβασε φωτογραφίες στο Instagram και κάτω από την ανάρτηση έγινε χαμός από σχόλια με τους followers της να την επικρίνουν έντονα.

Λίγο μετά, η Σάλομ Χάρλοου περπάτησε στην πασαρέλα με το κεφάλι λεοπάρδαλης ραμμένο σε μπούστο, δημιουργία που βασίζεται σε σχέδιο του 1938, ενώ η Ιρίνα Σάικ φόρεσε το φόρεμα με το λιοντάρι και η Ναόμι Κάμπελ μια κατάμαυρη γούνα με το κεφάλι ενός λύκου.

Schiaparelli: Δεν είναι αληθινά τα ζώα

Βίντεο και φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και στα social media προκλήθηκε σάλος. Έτσι, ο Οίκος θέλησε να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

«Δεν ήθελα να είναι καθόλου κυριολεκτικό: δεν μπαίνουμε στους εννέα κύκλους της κόλασης και δεν συναντάμε τον Σατανά στο τέλος. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Αλλά το νόημα ήταν πραγματικά ο ίδιος ο Δάντης και αυτή η ιστορία για τη δοκιμασία, τη θλίψη, την αμφιβολία και ότι πρέπει να τα βιώσεις όλα αυτά για να φτάσεις στον παράδεισο», δήλωσε ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου Schiaparelli, Daniel Roseberry.

Όπως εξήγησε, συνεργάστηκαν με έναν καλλιτέχνη με έδρα το Ισραήλ, ο οποίος σμίλεψε τα κεφάλια των ζώων με το χέρι από αφρό και ρητίνη και στη συνέχεια τα κάλυψε με κεντημένη ψεύτικη γούνα. Μετά τα ζωγράφισε όλα στο χέρι.

Μάλιστα, για να καταστήσει σαφές ότι τα ζώα είναι ψεύτικά, ο οίκος έγραψε με κεφαλαία γράμματα στο Instagram: «Κανένα ζώο δεν έπαθε κακό για την κατασκευή αυτής της εμφάνισης».

Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν ενοχλήθηκαν όλοι οι ακτιβιστές με το θέαμα. Μάλιστα, η πρόεδρος της Peta Ingrid Newkirk έφτασε στο σημείο να επαινεί τις εμφανίσεις!

Σε δήλωση στο TMZ είπε ότι η συλλογή με τα τρισδιάστατα κεφάλια ζώων ήταν «υπέροχα καινοτόμα» και «μπορεί να είναι μια δήλωση κατά του κυνηγιού, στο οποίο οικογένειες λιονταριών διαλύονται για να ικανοποιήσουν τον ανθρώπινο εγωισμό».

Μέσα από ανάρτηση στο Instagram, η PETA καλεί τον κόσμο να σκεφτεί τα αληθινά ζώα που υποφέρουν και πεθαίνουν γι’ αυτό το σόου, πρόβατα και μεταξοσκώληκες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria