Live η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ - Λεπτό προς λεπτό το τελευταίο αντίο - OlaDeka

Live η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ – Λεπτό προς λεπτό το τελευταίο αντίο

Σε εξέλιξη η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία πολλών “γαλαζοαίματων”

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, κηδεύεται σήμερα, Δευτέρα ως ιδιώτης ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ με την Μητρόπολη Αθηνών να επισκέπτονται από νωρίς το πρωί χιλιάδες πολίτες για να του αποτίσουν φόρο τιμής στον τελευταίο μονάρχη της χώρας.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η νεκρώσιμος ακολουθία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, όπου συμμετέχουν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. 

LIVE εικόνα από τη Μητρόπολη Αθηνών:

Η τελετή πραγματοποιείται με αυστηρό πρωτόκολλο, με τους προσκεκλημένους να μην ξεπερνούν τους 200. Το παρών δίνουν εν ενεργεία βασιλιάδες, διάδοχοι, αρκετοί “γαλαζοαίματοι” και περίπου 60 Έλληνες (πολιτικοί, επιχειρηματίες και φίλοι του εκλιπόντος.

Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, βρίσκεται η οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Η σύζυγος του Άννα Μαρία, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος και οι κόρες του Αλεξία και Θεοδώρα. Δίπλα τους, οι αδελφές του Κωνσταντίνου, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, και ένα μέλος της της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Επίσης, το φέρετρο του έκπτωτου μονάρχη θα κουβαλήσουν ο Παύλος, ο Νικόλαος (δεύτερος γιος του) και οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Παύλου.

Κηδεία τέως βασιλιά: Οι υψηλοί προσκεκλημένοι

Αριστερά από την οικογένεια βρίσκονται τα βασιλικά ζεύγη. Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, βρίσκονται πρώην βασιλείς και στην τρίτη σειρά, διάδοχοι θρόνων.

Ειδικότερα, δίνουν το παρών ολόκληρη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας (ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε με την σύζυγό του, Λετίθια αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α’), η βασίλισσα Μαργαρίτα Β’ της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, ο διάδοχος της Νορβηγίας Πρίγκιπας Χάακον και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό, η Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας είναι μεταξύ εκείνων που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Επίσης, παρακολουθούν την τελετή ο πρώην βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών, το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου και η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ Β’, που εκπροσωπεί το βρετανικό θρόνο.

Στο Τατόι ο ενταφιασμός

Μόλις ολοκληρωθεί η τελετή, η αυτοκινητοπομπή με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, συνοδεία της Τροχαίας θα αναχωρήσει από τη Μητρόπολη με προορισμό το Τατόι, όπου θα γίνει ο ενταφιασμός.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: ανάποδα την οδό Μητροπόλεως, Σύνταγμα, Βασιλίσσης Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιφερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών – Λαμίας και έξοδος στη Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής στο Τατόι. Βέβαια, έχουν “καταστρωθεί” και εναλλακτικά δρομολόγια, για λόγους ασφαλείας.

Το απόγευμα, η οικογένεια του εκλιπόντος θα παραθέσει γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για τους προσκεκλημένους.

Πηγή

Νωρίτερα, η σορός του τέως βασιλιά ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 και έφθασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου η πρόσβαση ήταν ελεύθερη μέχρι τις 11:00. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, η σορός του τέως μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο, και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Δείτε λεπτό προς λεπτό το τελευταίο αντίο:

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria