«Πόλεμος» μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα για αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή – Αλληλοκατηγορίες για «τραμπισμό» και υψηλοί τόνοι - OlaDeka

«Πόλεμος» μετά τις ανακοινώσεις Τσίπρα για αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή – Αλληλοκατηγορίες για «τραμπισμό» και υψηλοί τόνοι

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν οι ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο Μέγαρο, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχωρεί από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, εκτός από εκείνη που αφορά στην τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη μέχρι τις εκλογές 2023.

Η κυβέρνηση δια του κ. Οικονόμου απάντησε σε υψηλούς τόνους κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «τραμπισμό», ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για θράσος, ενώ και το ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα για τις αναφορές του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις ψηφοφορίες στη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «έκπτωτη»και αιτήθηκε την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή σε εκλογές μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. «Ποτέ άλλοτε μια κυβερνητική πλειοψηφία δεν ήταν τόσο εκτεταμένα συνδεδεμένη με τόσο σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο κύριος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε όργανο της εκτροπής. Εξουδετέρωσε τη Βουλή και εκμηδένισε τον αναντικατάστατο ρόλο της στον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας και την προστασία των θεσμών και της δημοκρατίας. Δε θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη πρωτοφανή εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν να τη νομιμοποιήσουν».

Για την πολιτική απόφαση της απόσυρσης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή ο  κ. Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δηλώνουμε ότι όσο ο κος Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣδε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης της εκτροπής. Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή».

Πυρά Οικονόμου

Στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας, απάντησε με σκληρή επίθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ως γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προχωρά σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης.

Ο κ. Οικονόμου σχολιάζει μάλιστα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί «να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου».

ΣΥΡΙΖΑ: Θράσος από τον κ. Οικονόμου

Ανταπαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «το παραλήρημα του κ. Οικονόμου αποκαλύπτει τον πανικό του κ. Μητσοτάκη μπροστά στο δημοκρατικό κύμα που θα τον σαρώσει σε λίγους μήνες στις εκλογές. Θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «ολοκληρωτισμό» εκείνοι που επιχείρησαν με ολοκληρωτικό τρόπο να χειραγωγήσουν το σύνολο της δημόσιας ζωής του τόπου με τις υποκλοπές».

«Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον προσανατολισμό της χώρας εκείνοι που την διέσυραν διεθνώς.  Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για τον Κοινοβουλευτισμό εκείνοι που δίνουν άδεια στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να κάνει συγκεντρώσεις ως ”πολιτικό κόμμα”», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Εντέλει, θέλει πολύ θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «τραμπισμό» εκείνοι που έχουν ξεπατικώσει τις μεθόδους Τραμπ για την χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των προσωπικών δεδομένων».

Κόντρα και για την αναφορά Τσίπρα σε Ανδρουλάκη

Σύγκρουση όμως ξέσπασε και μετά την αναφορά του κ. Τσίπρα στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, μετά και τις αναφορές της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου.

«Εμείς δεν θεωρούμε κανέναν εκβιαζόμενο. Αλλά είναι σαφές ότι και στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη, δεν τα είπα εγώ, δεν τα είπε η κ. Τσαπανίδου χθες, τα είπε ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι επαρακολουθείτο για να είναι το κόμμα του σε ομηρία» υποστήριξε ενδεικτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Ζάππειο και συνέχισε:

«Δήλωσε ότι η απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου ήταν απόπειρα παγίδευσης για εκβιασμό του ιδίου και του κόμματός του. Αυτός τα δήλωσε. Άρα εδώ, με αφορμή την υπόθεση Ανδρουλάκη, θέλω να σας πω κάτι: Το αν θα εκβιαστεί κανείς ή όχι, έχει να κάνει με το χαρακτήρα του, με τις αντοχές του. Και προς θεού, δεν προδικάζω σε καμία περίπτωση ότι το μισό πολιτικό σύστημα θα υποκύψει στον εκβιασμό. Το αν θα υποκύψει κανείς στους εκβιασμούς έχει να κάνει με τον τρόπο που θ’ αντιμετωπίσει τον εκβιασμό. Αλλά εδώ είναι προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιασμού. Προφανές. Θυμάστε ποιες ήταν οι αρχικές δικαιολογίες για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ; Έκαναν διαρροές ότι είναι κατάσκοπος των Ουκρανών, των Κινέζων. Τέτοια παραμύθια μας έλεγαν».

«Εδώ υπάρχει ένα θέμα. Για την επόμενη πενταετία, η πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου θα είναι υπό καθεστώς ομηρίας. Πού βρίσκονται τούτη την ώρα αυτές οι πληροφορίες των συνομιλιών, των συνδιαλέξεων, των καθημερινών επαφών, των συζητήσεων; Διότι το κακόβουλο λογισμικό έμπαινε στο κινητό τηλέφωνο, το είχες κλειστό, συζητούσες και σε κατέγραφε», τόνισε εν συνεχεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Πού βρίσκεται αυτός ο πλούτος των πληροφοριών σήμερα; Σε ποιων τα χέρια βρίσκεται αυτός ο πλούτος των συνομιλιών σήμερα; Και αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό δεν είναι μείζον ζήτημα για τη δημοκρατία και την πολιτική ζωή του τόπου, εμείς θεωρούμε ότι είναι μείζον ζήτημα.

Και αν κάποιοι για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε συμβιβάζονται με την ιδέα ότι τα στοιχεία που αφορούν την προσωπική τους ζωή, τις συνδιαλέξεις τους, τις επαφές του, και δεν εννοώ μόνο πολιτικοί ή βουλευτές, οικονομικοί παράγοντες του τόπου, δημοσιογράφοι, αν θεωρούν ότι δεν τρέχει τίποτα μ’ αυτό, εμείς θεωρούμε ότι είναι μείζον ζήτημα. Άρα, δεν αφορά μόνο τον κ. Ανδρουλάκη αυτό, αφορά όλους όσοι παρακολουθήθηκαν».

ΠΑΣΟΚ: Γκεμπελικές πρακτικές οι αναφορές Τσίπρα στις παρακολουθήσεις

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των παρακολουθήσεων κατά τις δηλώσεις του στο Ζάππειο.

«Οι γκεμπελικές πρακτικές ”λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει” είναι πάντα στην εργαλειοθήκη των στελεχών και των επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τονίζεται στην αυστηρή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος. Επίσης υπογραμμίζεται πως «οι αθλιότητες της εκπροσώπου Τύπου (σσ του ΣΥΡΙΖΑ) περί ”εκβιαζόμενου” Νίκου Ανδρουλάκη, θύμισαν τις σταλινικές πρακτικές τους και κατόπιν εορτής προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συμπληρώνει ότι το ίδιο το κόμμα και προσωπικά ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέδειξαν το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Δικαιοσύνη, στην ελληνική Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν δέχονται μαθήματα από κανέναν.

Κατηγορεί τον κ. Τσίπρα πώς η μόνη προσφορά του στην υπόθεση είναι να παρέχει μονίμως άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν οι εταιρείες, που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό, και μεγαλούργησαν επί Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει.

Κατακρίνει ως «ψευδείς, αναφορές στο άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη, που υιοθέτησε ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, ότι τάχα οι Σοσιαλιστές δεν αναδεικνύουν το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο», σημειώνοντας ότι «διαψεύστηκαν με στοιχεία από την εκπρόσωπο Τύπου της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών».

Η ανακοίνωση του ΠΑΔΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταλήγει με την επισήμανση ότι κ. Ανδρουλάκης είναι το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο που πιστοποίησε πέραν πάσης αμφιβολίας την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό predator. «Αν δεν είχε συμβεί αυτό, θα πηγαίναμε σε εκλογές με τον λαό στο σκοτάδι», αναφέρει.

ΚΚΕ: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέπρατταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού

«Τέσσερα χρόνια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέπρατταν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού και τώρα προεκλογικά φόρεσαν τη μάσκα του “μονομάχου”, ίσως ενόψει και των Αποκριών. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει την αποχή του από τις ψηφοφορίες στη βουλή λίγο πριν τις εκλογές, την ίδια στιγμή που στην τετραετία έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημειώνει από πλευράς του το ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Ιδιαίτερα, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με μοιρασμένους ρόλους, επιδιώκουν να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα ζητήματα για το λαό. Ακόμη και η αντιπαράθεσή τους περί εκβιαστών και εκβιαζόμενων πολιτικών κομμάτων, στόχο έχει να κρύψει τους εκβιασμούς του καθενός απέναντι στο λαό, προετοιμάζοντας τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια της επόμενης ημέρας. Ο λαός να απορρίψει τους εκβιασμούς όλων εκείνων που τον έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα, να “κάψει” τα αντιλαϊκά σενάρια και να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Βαρουφάκης: Ρεσιτάλ υποκρισίας

Τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας σχολίασε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του κ. Τσίπρα: «3,5 χρόνια υπερψήφιζε όλα τα απίθανα της #ΜητσοτάκηςΑΕ: εκποίηση Ελληνικού, 600άρι επίδομα καταστολής κλπ. Ξάφνου, πριν διαλυθεί η #Βουλή …απέχει από το Κοινοβουλευτικό Έργο. Το Ζάππειο τελικά εμπνέει ρεσιτάλ υποκρισίας από τις Αξιωματικές Αντιπολιτεύσεις», σημείωσε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria