Πάτρα: Γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν ανάμεσα στους συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση - OlaDeka

Πάτρα: Γιος καταδικασμένου μέλους της 17Ν ανάμεσα στους συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση

Στη σύλληψη γιου καταδικασμένου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν (συγκεκριμένα του Καρατσιώλη), προχώρησε στην Πάτρα η ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν οι ληστές

Στη σύλληψη γιου καταδικασμένου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν (συγκεκριμένα του Καρατσιώλη), προχώρησαν οι αστυνομικοί στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα ξημερώματα.

Το εν λόγω άτομο, συνελήφθη μαζί με ακόμα 6 ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε υποθέσεις ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, ναρκωτικών, κατοχής όπλων και εκρηκτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες. Δύο από τα επτά άτομα (έξι άνδρες και μία γυναίκα) θεωρούνται από τις αστυνομικές αρχές ότι αποτελούν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης.

Από τις εφόδους που έχουν πραγματοποιήσει οι αστυνομικοί σε 8 σπίτια τουλάχιστον, εντοπίστηκαν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, 18 κιλά κάνναβης, δύο πιστόλια, περούκες για μεταμφιέσεις, 250 γραμμάρια C4, 90 δενδρύλια κάνναβης, υπολογιστές και ασύρματοι μέσω των οποίων φέρονται να άκουγαν τη συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Η δράση των μελών της οργάνωσης αφορούσε το διάστημα από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι και τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2022. Τα άτομα που συνελήφθησαν φέρονται εμπλεκόμενα σε τρεις ληστείες σε τράπεζες, σε άλλες τρεις σε καταστήματα των ΕΛΤΑ και σε μία ληστεία σε σούπερ μάρκετ. Είχαν πραγματοποιήσει επίσης χτυπήματα σε αστυνομικούς στόχους στην Πάτρα, ενώ για τις ληστείες έκλεβαν μηχανές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος του Καρατσιώλη ήταν στις ληστείες μαζί με ένα άτομο ακόμη.

Με DNA από ληστεία έχει ταυτοποιηθεί ένα άτομο.

Όλα τα μέλη της οργάνωσης είναι Έλληνες. Δεν είναι συνεργάσιμοι.

Η έρευνα της υπόθεσης από την αστυνομία διεξάγεται περί τα δύο χρόνια από μία στενή ομάδα στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να μην υπάρξουν αστοχίες και με την εποπτεία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Μαρτζάκλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών έχουν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria