Ο.Λ.Μ.Ε.: Να διοριστούν άμεσα οι δικαιωμένοι/-ες δικαστικά εκπαιδευτικοί - OlaDeka

Ο.Λ.Μ.Ε.: Να διοριστούν άμεσα οι δικαιωμένοι/-ες δικαστικά εκπαιδευτικοί

ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αθήνα, 12/01/2023

                                                                                                Α.Π.: 1807

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί – επιτυχόντες/ουσες των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008 – έχουν δικαιωθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις στο όνομά τους, που τους διορίζουν αναδρομικά. Αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου (ΣτΕ), αναγνωρίζουν το δικαίωμα αναδρομικού διορισμού σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, επιτυχόντων των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008.

Μάλιστα, ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους/ες συναδέλφους έχουν ήδη διοριστεί μετά τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς. Σε κάθε περίπτωση, δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους/ες πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στους/στις δικαστικά δικαιωμένους/ες εκπαιδευτικούς και απαιτεί από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στον  διορισμό των συναδέλφων αυτών.

Ταυτόχρονα απαιτούμε κάλυψη των χιλιάδων κενών της Δημόσιας Εκπαίδευσης με μαζικούς μόνιμους διορισμούς και επιτέλους να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των «μονίμων» αναπληρωτών/τριών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria