Ο καλός καιρός δεν απέτρεψε τις αρκούδες του Αρκτούρου να βυθιστούν σε χειμέριο λήθαργο - OlaDeka

Ο καλός καιρός δεν απέτρεψε τις αρκούδες του Αρκτούρου να βυθιστούν σε χειμέριο λήθαργο

arkouda

Μπορεί τα «κρεβάτια» τους να μην έχουν καλυφθεί ακόμη από χιόνι αλλά οι αρκούδες του καταφυγίου του Αρκτούρου, στο Νυμφαίο, έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρονται για τον καθιερωμένο τους χειμέριο λήθαργο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Αρκτούρου, Πάνο Στεφάνου, μπορεί φέτος να μην είναι σαν τις άλλες χρονιές αφού ακόμη δεν έχει χιονίσει, όμως οι 21 αρκούδες ακολουθούν το κάλεσμα της φύσης τους. «Όλες μπήκαν στη διαδικασία του χειμέριου λήθαργου. Παραδοσιακά, οι δύο αδελφές που είχαν έρθει από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, η Σάσα και η Αλεξάνδρα, είναι από τις πρώτες που αποσύρονται τελείως στη φωλιά, ενώ οι υπόλοιπες έχουν περιορισμένη κινητικότητα και περνούν λίγο χρόνο έξω και τον περισσότερο στις φωλιές τους», λέει ο κ. Στεφάνου.

Όλες οι αρκούδες πάντως, τους προηγούμενους μήνες και στο πλαίσιο της φυσικής διαδικασίας και προετοιμασίας για τον χειμέριο ύπνο, έφαγαν πολύ και κυρίως καρπούς οξιάς των δέντρων εντός του καταφυγίου που φέτος είχαν ιδιαίτερα αυξημένη παραγωγή.

«Μόλις πέσει χιόνι και καλυφθούν τα πάντα στην περιοχή, θα αποσυρθούν εντελώς στις φωλιές τους», εξηγεί ο κ. Στεφάνου. Το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας έκλεισε στις 9 Ιανουαρίου και θα ανοίξει και πάλι για τους επισκέπτες τον Μάρτιο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria