Ολοκλήρωση Επιμορφωτικού Προγράμματος για εκπαιδευτικούς ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο - OlaDeka

Ολοκλήρωση Επιμορφωτικού Προγράμματος για εκπαιδευτικούς ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Ολοκλήρωση Επιμορφωτικού Προγράμματος για εκπαιδευτικούς ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο.

Ολοκληρώθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2023, το τρίμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα “ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ Γ2/ΞΓ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Σύγχρονες Προσεγγίσεις και Καινοτόμες Διδακτικές», το οποίο ένωσε εκπαιδευτικούς ελληνικής γλώσσας από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη των Συντονιστικών Γραφείων του Βουκουρεστίου, των Βρυξελλών του Γιοχάνεσμπουργκ, του Καϊρου, της Κορυτσάς, της Κωνσταντινούπολης, του Λονδίνου, της Μελβούρνης ,του Μονάχου, του Ντίσελντορφ και  της Ν. Υορκης.

Τον επιστημονικό συντονισμό του προγράμματος είχε η καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα ενώ επιμορφωτές των θεματικών εκπαιδευτικών ενοτήτων, που αφορούσαν τη διδασκαλία των γλωσσικών δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων διαπολιτισμικής επικοινωνίας,  ήταν οι Δρ. Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, Δρ. Ελένη Κοροσίδου, Δρ. Ιωάννα Καϊάφα, Δρ. Σουκαλοπούλου και κ. Σπύρος Μπούρας.

 317 εκπαιδευτικοί της ελληνικής γλώσσας από κάθε γωνιά της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης, από κάθε γωνιά του απανταχού Ελληνισμού, δήλωσαν συμμετοχή  για να παρακολουθήσουν το τρίμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα το οποίο παρακολούθησαν συστηματικά 210 εκπαιδευτικοί.

Στην καταληκτική πεντάωρη συνάντηση του προγράμματος, κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς της ελληνικής γλώσσας, που παρακολούθησαν όλο αυτό το διάστημα το πρόγραμμα, παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εργασίες με καλές εκπαιδευτικές πρακτικές  και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Τέλος, η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος και οι συντονιστές ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης έκαναν προτάσεις για την οργάνωση μελλοντικών εστιασμένων δράσεων που θα αφορούν τους εκπαιδευτικούς της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria