«ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ» - Σε κατάμεστη αίθουσα η παρουσίαση του βιβλίου, παρουσία του Κώστα Καραμανλή (φωτο) - OlaDeka

«ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ» – Σε κατάμεστη αίθουσα η παρουσίαση του βιβλίου, παρουσία του Κώστα Καραμανλή (φωτο)

Κατάμεστη η αίθουσα του Φ.Σ.Φ. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Φλώρινα) στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κωττάκη με τίτλο «ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ», σήμερα Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκάδες πρώην και νυν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την Καστοριά, τη Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη, τα Γρεβενά αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Η αθέατη διακυβέρνηση…

Στο νέο του βιβλίο ο Μ. Κοττάκης αποκαλύπτει την «αθέατη συγκλονιστική διακυβέρνηση». Για πρώτη φορά «ξετυλίγει» το νήμα που συνδέει τις υποκλοπές, τη διπλωματία των αγωγών, το φυσικό αέριο, τις φονικές πυρκαγιές του 2007, τις απειλές κατά του πρώην πρωθυπουργού, το βέτο στο Βουκουρέστι, το Βατοπέδι και τον Δεκέμβρη του 2008 μέσα από πλήθος ντοκουμέντων και νομικών κειμένων, φωτίζοντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αλλά και κάθε μορφής επιδιώξεις στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραµανλή επιχειρούν μια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθμούς της διακυβέρνησης 2004-2009, αποτυπώνοντας συγκλίνουσες και αποκλίνουσες στρατηγικές, στάσεις και αντιστάσεις εγχώριων και µη πολιτικών δυνάμεων, στόχους και προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τοποθετώντας στο επίκεντρο της ανάγνωσης τον νέο ενεργειακό χάρτη και την αναδιανομή των φυσικών πόρων στην ευρωρωσική ζώνη και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ντοκουμέντα

Άγνωστα ντοκουμέντα, μαρτυρικές καταθέσεις, νομικά και διπλωματικά κείμενα έρχονται για πρώτη φορά στο φως, συνθέτοντας το ψηφιδωτό της διακυβέρνησης Καραμανλή, μιας περιόδου που «σφράγισε» την ελληνική πολιτική στις αρχές του 21ου αιώνα. Πρόσωπα, δυνάμεις, θεσμικά και µη κέντρα αναδύονται µέσα από µια συγκλονιστική αφήγηση, η οποία φωτίζει τις αθέατες πτυχές της κυβερνητικής περιόδου του Κώστα Καραμανλή, αποκαλύπτοντας τις αιτιώδεις σχέσεις και τα ισχυρά κίνητρα για την επιταχυνόμενη αποδρομή της.

Την εκδήλωση στην ακριτική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσαν ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» και οι Εκδόσεις Λιβάνη.

Δείτε φωτο:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria