Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του κολυμβητηρίου στο Άργος Ορεστικό - OlaDeka

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του κολυμβητηρίου στο Άργος Ορεστικό

Η ανακοίνωση ότι ο Δήμος Άργους Ορεστικού ξεκινά την κατασκευή ενός κολυμβητηρίου, σκόρπισε χαρά στην πλειοψηφία των κατοίκων του Νομού Καστοριάς που παραμένει ένας από τους ελάχιστους νομούς που δεν έχουν κολυμβητήριο.

Τι κι αν έχουν ακουστεί κατά καιρούς δεκάδες προθέσεις, σχέδια και υποσχέσεις για την πόλη της Καστοριάς…κολυμβητήριο δεν έχουμε δει και αυτή είναι η ουσία.

Στον Δήμο Άργους Ορεστικού, όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χθες, το κολυμβητήριο δεν είναι μόνο μια μελέτη σε χαρτιά. Δεν είναι ένα έργο που θα αρχίσει αύριο, τη Δευτέρα, τον άλλο μήνα, το Καλοκαίρι.

Αθόρυβα και αποτελεσματικά, τα έργα για την κατασκευή του βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Καλή αρχή, λοιπόν:

Πρόσφατα ο Δήμος Άργους Ορεστικού βραβεύτηκε γι αυτό το project από τον γνωστό θεσμό Βραβείων Best City Awards με το ασημένιο μετάλλιο. Πολύ λογικό να επιβραβεύονται έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και καταφέρνουν να κάνουν τη διαφορά.

Ας θυμηθούμε χρήσιμες πληροφορίες, όπως δημοσιεύονται στο argosorestiko.gr

Δημοτικό Κολυμβητήριο Άργους Ορεστικού

ΕΣΠΑ – ΠΕΠ4.200.000 ΕΥΡΩ

Ένα ακόμη έργο πνοής εξασφάλισε ο Δήμος Άργους Ορεστικού με τη διακήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Άργους Ορεστικού, κάτι που αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Πάνου Κεπαπτσόγλου.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο κλειστού τύπου με συνολικό προϋπολογισμό 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Χάρη στα θερμομονωτικά πάνελ και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του, θα έχει μηδενικό σχεδόν ενεργειακό κόστος λειτουργίας, τόσο για τη θέρμανση της πισίνας, όσο και για τη θέρμανση του χώρου και τη λειτουργία των συστημάτων αφύγρανσης, μέσω της διαδικασίας του net metering.

Η κολυμβητική δεξαμενή θα έχει διαστάσεις 25 x 15,50 x 2,0 μέτρα και έξι διαδρόμους, ώστε να φιλοξενεί και αγώνες water polo. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, αυτόματο σύστημα κάλυψης της κολυμβητικής δεξαμενής για την ελαχιστοποίηση της εξάτμισης και φορητό σύστημα μείωσης του βάθους της, ώστε να χρησιμοποιείται για εκμάθηση κολύμβησης μικρών παιδιών, για φυσικοθεραπεία ΑΜΕΑ σε υδάτινο περιβάλλον, καθώς και για άλλες δραστηριότητες.

Το έργο περιλαμβάνει επιπλέον την κατασκευή κερκίδων και βοηθητικών χώρων, όπως αποδυτηρίων χρηστών και διαιτητών, λεκανών χλωρίωσης πριν την είσοδο στην κολυμβητική δεξαμενή, χώρων υγιεινής χρηστών, επισκεπτών και ΑΜΕΑ, κυλικείου, ιατρείου, γραφείων, αποθηκών και θέσεων στάθμευσης στην αυλή, με δεδομένη τη δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ.

Με βασικό μέλημα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του, ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενισχύει το πλέγμα των σύγχρονων και υποδειγματικών αθλητικών υποδομών του.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria