Νέο προκλητικό μήνυμα Ακάρ στην Αθήνα: «Διδαχθείτε από την ιστορία, δεν θα δεχτούμε περισσότερα από 6 μίλια» - OlaDeka

Νέο προκλητικό μήνυμα Ακάρ στην Αθήνα: «Διδαχθείτε από την ιστορία, δεν θα δεχτούμε περισσότερα από 6 μίλια»

«Μάθετε από την ιστορία, μην μπλέκετε σε μπελάδες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στη Ναυτική Διοίκηση και στη Διοίκηση Στόλου Υποβρυχίων.

Εκεί αναφέρθηκε εκτενώς στη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ σχολίασε και το ενδεχόμενο να αυξήσει η Ελλάδα τα χωρικά ύδατα της Κρήτης από 6 σε 12 μίλια.

Αντιδρώντας στους χαρακτηρισμούς «νέο – οθωμανισμός», «αναθεωρητισμός» και «επεκτατισμός» που αποδίδει στην Άγκυρα η Αθήνα,  ο Ακάρ δήλωσε:

Προσπαθούν να εμπλέξουν την Τουρκία χρησιμοποιώντας αυτούς τους χαρακτηρισμούς,με τρόπο που προκαλεί σύγχυση στους υπεύθυνους λήψης πολιτικών αποφάσεων, ιδιαίτερα στη Δύση.

Εμείς λέμε ότι, από τη μία πλευρά, υπάρχουν διαβουλεύσεις, από την άλλη, υπάρχουν διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των μέτρων εμπιστοσύνης και οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καθώς και διαπραγματεύσεις για τις διαδικασίες διαχωρισμού. Ορίστε, περιμένουμε. Δεν έρχονται. Ωστόσο, προσχωρούν σε συκοφαντίες εναντίον μας με ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς.

«Τους λέμε: “Μάθετε από την ιστορία, μην μπλέκεστε σε μπελάδες, μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες, μην σπαταλάτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του δικού σας λαού για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα άλλων χωρών».

Και είμαστε αποφασισμένοι.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στους ισχυρισμούς ότι «η Ελλάδα ετοιμάζεται να λάβει την απόφαση για επέκταση των χωρικών υδάτων της Κρήτης από τα 6 μίλια στα 12 μίλια», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δειμήνυσε πως «δεν θα δεχθούμε περισσότερα από 6 μίλια».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria