Μάκης Κουσουνής: «Επίκαιρα Θέματα, για γέλια και κλάματα...» - OlaDeka

Μάκης Κουσουνής: «Επίκαιρα Θέματα, για γέλια και κλάματα…»

Κάποτε, πριν χρόνια, όταν υπηρετούσα στην πνευματική Φλώρινα, για λίγο καιρό, είχα την καλή τύχη να γνωρίσω έναν ταπεινό, εργατικό και σοφό κτηνοτρόφο, τον Μπάρμπα-ΜΗΤΣΟ. Είχε γελάδια και λίγα πρόβατα, εκεί στο Γιάτσοβο, στον κάμπο της Φλώρινας.

Με είχε εντυπωσιάσει τότε, η αγνή του Πίστη, η Σοφία του, αλλά κι η Λεβεντιά του. Ήταν και είναι από κείνους τους ΕΛΛΗΝΕΣ, πού κτίζουν Πατρίδα κι Εκκλησιές.

Με κάθε ευκαιρία, λοιπόν, μετά την πρώτη γνωριμία μας, επεδίωκα  να τον συναντώ έστω και για λίγο, συνήθως κάποιο απογευματάκι, όταν μετά το άρμεγμα καθόταν εκεί έξω στην αυλή του, πίνοντας λίγο τσιπουράκι, κι ακουμπώντας πάνω στην πραγματικά ευλογημένη ”ποιμαντική του ράβδο ”’, την γκλίτσα του, ξεκουραζόταν..

Απολάμβανα πάντοτε την σπινθηροβόλο θυμοσοφία του, την ευστροφία του πνεύματός του και την γνήσια κι αγνή λεβεντιά του. Περισσότερα έμαθα απ’ αυτόν για την κτηνοτροφία, απ’ ότι διδαχθήκαμε στα πανεπιστημιακά έδρανα.

Θυμάμαι ένα από εκείνα τα  απόγευμα πού καθόμασταν και κουβεντιάζαμε για διάφορα θέματα και το έφερε ή κουβέντα γύρω από τις σχέσεις και τις συμπεριφορές των ανθρώπων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν κάποια στιγμή γυρνάει και με ύφος αναμφισβήτητου…διδάκτορα και  μου λέει:

– Άκουσ’ νά σ’ πώ παιδίμ’,τρία πράματα δεν θα ξεχνάς

-Ποια είναι αυτά ,Μπαρμπα-Μήτσο μου, του λέω, και μου απαντά:

-Πρώτου, να μή γίν’ς πουτέ δούλος σέ πλούσιο

– Δεύτερου, να μην δανείζεις πουτέ σέ φτουχό

 – Τρίτου, μην έχ’ς πλέρια εμπιστοσύν’ στις… γναίκες

Μά…έτόλμησα να φέρω αντίρρηση, καλά στο πρώτο, αλλά τα υπόλοιπα δύο γιατί;

Α ! ,λέει, μη δανείζεις το φτουχό γιατί θα χάσεις τα λεφτά σ’, αφού φτουχός είναι πως θα συ ξεπλερώσ; Καλύτερα να του τα χαρίζεις απ’  ν’ αρχή, να τουν ελεείς.

Κι όσο για την γναίκα, του ηυλογημένου δώρου κι άξιου βοηθού, τ’ άντρα, παιδί μ’,αυτή είν’ όμως, η πονήρω πού ξηγέλασει κειόν τόν….χαλβά τουν Αδάμ!

Κι εγώ, αδελφοί μου, λύθηκα στα γέλια !

Τα κατοπινά χρόνια, πού και που τον παίρνω στο τηλέφωνο και τα λέμε.

 Προχθές πού είδα και διάβασα, ότι αυτός ο σκοτεινός…φιλόσοφος, Χαράρι, όντας παρέα με τον πρωθυπουργό και κάποιον κ. Πιερακάκη,΄΄ δήλωσε με… υφάκι ότι…”” εμείς οι άνθρωποι μια χαρά τα καταφέραμε χωρίς τον…Θεό”’, σκέφθηκα ότι ήταν …ωραία ευκαιρία να τηλεφωνήσω στον υπέργηρο σήμερα αλλά με μυαλό…ξουράφι, Μπάρμπα -ΜΗΤΣΟ, για ν’ ακούσω πως τα πάει, αλλά περισσότερο για να τον …τζιγκλίσω λιγάκι.

Χάρηκε που του τηλεφώνησα, ανταλλάξαμε ευχές και μετά του λέω…

–Μπάρμπα-Μήτσο, τον… ξέρεις αυτόν τον Χαράρι;

–Όχι, μπρέ, τι σόι ζαγάρ’ ειν’ αυτό;(σκυλί)

–Δεν είναι τσομπανόσκυλο Μπαρμπα -Μήτσο μου, του λέω, άνθρωπος είναι και λέει οτι είναι και…φιλόσοφος!

–Τι λες, μπρέ…και τι θέλ’ αυτός ;

–Να, προχθές, δήλωσε,”” ότι εμείς οι άνθρωποι δεν έχουμε την ανάγκη του ΘΕΟΥ, τα καταφέρνουμε μια χαρά και μόνοι μας, χωρίς Αυτόν΄΄΄!!

Άναψε και κόρωσε ο Μπαρμπα-Μήτσος.

–Τι λέει, ουρέ αυτός, καλά σ’ είπα ηγώ οτ’ είναι ζαγάρ’, μήπως είν’ κι απόγουνος του …Καιάφα; Γιατί σαν κατι τέτοιου μ’ ακούγητε, κι να τ’ πείς να δουξάζ’ τον Χριστό που τον έκανε άνθρωπο, κι όχι μοσχάρ’, γιατί σαν έρθ’ κατά δω παν’  και δεν έχει βάλει μυαλό, θα τ’ μετρήσω τα πλευρά τ’ με την γκλίτσα μ’…

Και εγώ…έσκασα και πάλι απ’ τα…γέλια με την δικαία αγανάκτηση του Ευλαβούς Μπάρμπα-Μήτσου, πού είναι γνήσιο τέκνον της Ηρωοτόκου και Αγιοτόκου Μακεδονίας μας.

Βλέπετε, καλοί μου φίλοι, ότι τόσον η αιμοσταγής Κομμουνιστική, δήθεν Ουμανιστική (ανθρωπιστική)…παραδείσια ιδεολογία, όσον και η σύγχρονη ”’δημοκρατική”, και…μετανθρωπική και…ολιγαρχική νεοταξίτικη, καπιταλιστική ιδεολογία, έχουν ένα ΚΟΙΝΟ ιδεολογικό υπόβαθρο, την αντίχριστη θεομαχία και τον ζωώδη θεοποιημένο Υλισμό του… Χορτολιβαδιακού σανού, εκπρόσωποι των οποίων κυκλοφορούν σήμερα, ως νεοφανείς…βαρύγδουποι ”’σκοτεινοί αστέρες ”’ κάποιοι …Great Reset (Σβαμπ, Χαράρι κλπ ), που ενώ μέχρι χθες, προ Κορονοϊού, δεν τους ήξερε ούτε η …μάνα τους, προβάλλονται σήμερα μαζικά απ’ όλα τα Μαζικά Μέσα Εξανδραποδισμού (ΜΜΕ), ως…φιλόσοφοι και σωτήρες !!!

Πού είσαι καημένε ΣΩΚΡΑΤΗ, και εσείς ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΠΥΘΑΓΟΡΑ, ΣΟΛΩΝΑ  κ.α., να δείτε κάτι τέτοια σύγχρονα… ”’φιλοσοφικά ” φρικιά, με τα οποία…συναγελάζονται, κάποιοι  κορδωμένοι και καμαρωτοί… γουρλωμάτηδες επαγγελματίες….ανεπάγγελτοι πολιτικοί μας, τακτικά μάλιστα μέλη, διαφόρων…φιλανθρωπικών σκοτεινών Clubs και Οργανώεων.

Ήλθε τώρα η ώρα σου, νομίζω, καλέ μου και αγνέ Μπάρμπα-Μήτσο, ν’ αρπάξεις την…παιδαγωγό σου γκλίτσα και μάλιστα αυτήν που είναι από κρανιά και δεν σπάει, γιατί απ’ ότι φαίνεται πολύ δουλειά σε περιμένει.

Αέρααα ! Αμήν.

Δρ. Γεράσ. (Μάκης) Κουσουνής, Γεωπόνος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria