Λιμοκοντόροι της εσπερίας - OlaDeka

Λιμοκοντόροι της εσπερίας

Γράφουν οι Νοσταλγοί της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

Χαίρετε πάντοτε, 

Γράφουμε για πρώτη φορά στο oladeka.com. Είμαστε πολίτες και αγωνιζόμαστε να μείνουμε στην Ορθόδοξη πίστη και στην Ορθόδοξη λατρεία του Τριαδικού Θεού μας, αλλά και στην αγάπη για την πατρίδα μας. Πατρίδα μας αγαπητοί μου δεν είναι μόνο η γεωγραφική έκταση της Ελλάδας, είναι και αυτό βεβαίως, αλλά αναφερόμαστε στη μεγάλη αυτοκρατορία, στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, της οποίας είμαστε και νοσταλγοί. Η απέραντη αυτοκρατορία μας, που εκτείνονταν στα βάθη της Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης και της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου, όπως πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν, ότι ο Μέγας και Άγιος της Εκκλησίας μας Κωνσταντίνος ήταν ο συνεχιστής του μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς υπάρχουν εκθέματα στα οποία απεικονίζονται μαζί, για να δείξουν αυτό ακριβώς το κοινό φρόνημα που είχαν, για τη μεγάλη αυτοκρατορία που σχεδίαζαν. Βεβαίως, έζησαν σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους άλλα κατά την προσωπική μας άποψη και οι δύο ενεργούσαν το σχέδιο του Θεού.

Ο Μέγας Αλέξανδρος δίδαξε παντού πολιτισμό, εκτός από το γεγονός ότι ήταν πολύ μεγάλος στρατηλάτης. Δίδαξε γλώσσα, δίδαξε σοφία. Με την αρχαιοελληνική γλώσσα οι μετέπειτα άνθρωποι άκουσαν το Ευαγγέλιο, άκουσαν το λόγο του Θεού. Βλέπεται ότι, όταν ο Θεός μας θέλει να πετύχει την σωτηρία των ανθρώπων θα βρει τρόπους, θα βρει κατάλληλους ανθρώπους που θα βοηθήσουν στο σχέδιο του. 

Ο Θεός μας εργάζεται και συνεργάζεται με αυτοκράτορες, αλλά και με απλούς ανθρώπους, αρκεί να έρθει εις πέρας το σχέδιο του. Και θα έρθει γιατί ο Θεός δεν σκέφτεται αλλά γνωρίζει. Η σκέψη αποτελεί έλλειψη. Ο Θεός όμως δεν έχει έλλειψη, αλλά τελειότητα. Ο Θεός όμως δε συνεργάζεται με “λιμοκοντόρους”, με ανθρώπους που επιδεικνύονται με πλούσια στολίδια, αλλά από μέσα είναι πτωχοί σε καρδιά και σε αισθήματα. Δε συνεργάζεται με τέτοιους ανθρώπους γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι ψεύτικοι, είναι προσωρινοί, ανερμάτιστοι χαρακτήρες. Δεν μπορούν να ελέγξουν τον χαρακτήρα τους. Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από τη Δύση, έχουν το δυτικό φρόνημα. Είναι αυτοί που είχαν πάντοτε σαν σχέδιο να καταστρέψουν την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Αναφερόμαστε στους “λιμοκοντόρους της εσπερίας”. Αυτούς που παριστάνουν τους γόηδες άλλα είναι σε τέλεια εσωτερική πτωχεία.

Στις μέρες μας καθημερινά αναδεικνύονται τέτοιοι άνθρωποι, στην τηλεόραση, στην πολιτική και δυστυχώς και στην Εκκλησία. Εργάζονται για να διαβάλουν το φρόνημά μας, για να μας πείσουν ότι η Αυτοκρατορία μας ήταν ένα παραμύθι, ότι όλα έγιναν για ταξικούς λόγους. Όμως εμείς που προσπαθούμε να παραμείνουμε Ρωμιοί στην ψυχή και στην καρδιά, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα τους ακολουθήσουμε. Θα ακολουθήσουμε το φρόνημα του Μεγάλου και Αγίου της Εκκλησίας μας, Κωνσταντίνου, του Ιουστινιανού, των Κομνηνών, των Παλαιολόγων. Το φρόνημα των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, οι οποίοι στήριζαν την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Μεγάλοι Πατέρες, τεράστια αναστήματα. Πλημμυρίζουν τις καρδιές μας όταν τους ακούμε. Ποιον να πρωτοαναφέρουμε: τους τρεις Ιεράρχες, τον Μέγα Αθανάσιο στην Αλεξάνδρεια, τον Άγιο Επιφάνιο στην Κύπρο, τον Άγιο Θεόδωρο Στουδίτη στην Πόλη και μετέπειτα τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό και τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά; Όλοι αυτοί οι άγιοι πατέρες και πολλοί άλλοι είχαν στην ψυχή τους αυτό το φρόνημα, το φρόνημα των Ρωμιών που αγωνίζονται και είναι νοσταλγοί της Αυτοκρατορίας μας. 

Αγαπητοί μου, για να είμαστε ρεαλιστές και λογικοί άνθρωποι (κάτι σπάνιο στις μέρες μας, το να υπάρχουν λογικοί άνθρωποι) δοκιμάσαμε τα πάντα, όλες τις πολιτικές ιδέες και όλα τα πολιτικά κόμματα. Ζήσαμε σοσιαλισμό, καπιταλισμό και κουμμουνισμό. Τίποτα απολύτως δεν μας ικανοποιεί, διότι το πολίτευμά μας είναι στους ουρανούς και η μόνη αυτοκρατορία που το έζησε και εφάρμοσε κατά το δυνατό, ήταν η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Νοσταλγοί της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria