Κορονοϊός: Ανησυχία στην ΕΕ για το «ξέσπασμα» στην Κίνα - Εμβόλια στέλνουν οι Βρυξέλλες - OlaDeka

Κορονοϊός: Ανησυχία στην ΕΕ για το «ξέσπασμα» στην Κίνα – Εμβόλια στέλνουν οι Βρυξέλλες

Ανησυχία προκαλεί στην Ευρώπη το ξέσπασμα κορoνοϊού στην Κίνα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Δωρεάν εμβόλια προσφέρουν οι Βρυξέλλες στην Κίνα. Αύριο συνεδριάζει ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR).

Η σουηδική προεδρία της ΕΕ επισημαίνει την ανάγκη για «κοινή προσέγγιση» και «κοινή ευρωπαϊκή δράση».

Ειδικότερα, η σουηδική προεδρία συγκαλεί συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR) του Συμβουλίου την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου για να συζητηθεί ο συντονισμός των πιθανών απαιτήσεων για την είσοδο στην ΕΕ.

«Η Προεδρία επιδιώκει μια κοινή προσέγγιση της ΕΕ για την πιθανή εισαγωγή απαιτήσεων εισόδου. Είναι σημαντικό να λάβουμε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα», αναφέρει ο Σουηδός υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας Γιάκομπ Φέρσμεντ.

FT: Η ΕΕ προσφέρει δωρεάν εμβόλια κατά της COVID-19 στην Κίνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε στην Κίνα δωρεάν εμβόλια κατά της COVID-19 για να τη βοηθήσει να θέσει υπό έλεγχο το τρέχον ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η πρωτοβουλία εγγράφεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου για να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή αντίδραση στο μαζικό κύμα μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 μετά την απόφαση που πήραν οι κινεζικές αρχές να τερματίσουν απότομα την πολιτική «zero COVID», σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, που επικαλείται αξιωματούχους της Κομισιόν οι οποίοι τής μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

«Η επίτροπος Κυριακίδου ήρθε σε επαφή με κινέζους αξιωματούχους για να προσφέρει αλληλεγγύη, υποστήριξη, εμπειρογνωμοσύνη και δωρεές εμβολίων ειδικά προσαρμοσμένων για την αντιμετώπιση παραλλαγών» του ιού, εξήγησε ευρωπαίος αξιωματούχος στη Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria