Η ώρα της «κρίσης»: Ο Τσίπρας πάει με αποδείξεις και.. ονόματα στη Βουλή - Ζήτησε παραίτηση Μητσοτάκη - OlaDeka

Η ώρα της «κρίσης»: Ο Τσίπρας πάει με αποδείξεις και.. ονόματα στη Βουλή – Ζήτησε παραίτηση Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, «τολμήστε πρόταση μομφής» η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «καθοδηγητή του εγκληματικού δικτύου στο Μέγαρο Μαξίμου» τονίζοντας ότι πλέον υπάρχουν αποδείξεις για την υποκλοπή των επικοινωνιών «πολιτικών προσώπων, βουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «πράγματι υπάρχει ρυπαρό δίκτυο» (σσ. έτσι σχολίασε και νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου σημεία της υπόθεσης) και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί.

Πρόταση «μομφής»;

Όπως είπε, όλα θα ειπωθούν στη Βουλή, ενώ ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε στην ερώτηση αν θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο, από ένα εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον πρωθυπουργό.

Δε μιλάμε με βάση εικασίες ή δημοσιεύματα, αλλά με αποδείξεις που περισυνέλεξε η αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε στους τηλεφωνικούς παρόχους.

Δυστυχώς αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ την ευθύνη της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα, την κα Βλάχου, παραβίασε το απόρρητο των επικοινωνίών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Να αναλάβει ο Μητσοτάκης τις ευθύνες του

Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε μία χώρα, σε ένα κράτος δικαίου, δε μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών. Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης, οφείλει να αναλάβει τις (έτσι κι αλλιώς) αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες και θα πρέπει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, να παραιτηθεί.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή. Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης και είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας».

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί και πάλι την ΑΔΑΕ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής, από τον οποίο παρέλαβε τον απόρρητο φάκελο με την επιβεβαίωση των παρακολουθήσεων. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, απέστειλε την ίδια επιστολή στους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά και στον πρωθυπουργό.

Οι φήμες που οργίαζαν το βράδυ της Τρίτης, ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης είτε κατά του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται από την Κουμουνδούρου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria