Βγαίνει στις αγορές η Ελλάδα με νέο 10ετές ομόλογο- Η εντολή ΟΔΔΗΧ - OlaDeka

Βγαίνει στις αγορές η Ελλάδα με νέο 10ετές ομόλογο- Η εντολή ΟΔΔΗΧ

Επικεφαλής της κοινοπραξίας τραπεζών είναι οι Barclays, BofA Securities, Commerzbank, Goldman Sachs Bank Europe SE, J.P. Morgan και Societe Generale

Εντολή για την έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, με ημερομηνία ωρίμανσης την 15η Ιουνίου 2033, έδωσε ο ΟΔΔΗΧ σε κοινοπραξία τραπεζών. Επικεφαλής των τραπεζών είναι οι Barclays, BofA Securities, Commerzbank, Goldman Sachs Bank Europe SE, J.P. Morgan και Societe Generale.

Η έκδοση του ομολόγου, η πρώτη για το 2023, θα γίνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αύριο, Τρίτη 17 Ιανουαρίου, με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, όπως συνήθως, να αναφέρει ότι «θα γίνει στο άμεσο μέλλον».

Η «Η» είχε αναφέρει από τις 11 Ιανουαρίου πως η πρώτη έξοδος στις αγορές του 2023 θα γίνει εντός Ιανουαρίου, με το βλέμμα εντός επενδυτικής βαθμίδας.  

Συγκρατημένες πωλήσεις από τον ΟΔΔΗΧ φέτος

Ο ΟΔΔΗΧ έχει ανακοινώσει ένα συγκατημένο πρόγραμμα έκδοσης ομολόγων φέτος, της τάξης των 7 δισ. ευρώ, λόγω των υψηλών αποδόσεων που επικρατούν στις αγορές ομολόγων. 

Σήμερα, η απόδοση των 10ετών τίτλων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 4,16%, πιθανόν λόγω της πληροφορίας για τη νέα έκδοση. 

Στα 40 δισ. ευρώ οι εκδόσεις της Ευρωζώνης στην εβδομάδα

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται εκδόσεις ομολόγων και από άλλες χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν συνολικά τα 40 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Σύμφωνα, εξ άλλου, με προηγούμενο δημοσίευμα του Reuters, οι καθαρές εκδόσεις ομολόγων από τις χώρες της Ευρωζώνης μπορεί να φθάσουν το 2023 το ύψος – ρεκόρ των 500 δισ. ευρώ φέτος. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria