Αυτά είναι τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ - OlaDeka

Αυτά είναι τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ

Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται: 

Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές ο Γιάννης Μπρατάκος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Γενικός Διευθυντής ΝΔ.

Μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα οι κάτωθι:

– Παύλος Μαρινάκης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ
– Στέλιος Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ
– Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας
– Γιάννης Οικονόμου, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός
Εκπρόσωπος
– Νίκος Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
– Θοδωρής Λιβάνιος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
– Μιχάλης Μπεκίρης, Διευθυντής Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή
– Θανάσης Νέζης, Σύμβουλος Πρωθυπουργού
– Ορφέας Γεωργίου, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
– Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΝΔ
– Κύρα Κάπη, Διευθύντρια Επικοινωνίας Πρωθυπουργού
– Έλενα Σώκου, Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ για τα Περιφερειακά ΜΜΕ
– Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
– Γιάννης Σμυρλής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΝΔ
– Νίκος Παπουτσής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΝΔ
– Χρυσαυγή Ατσιδάκου, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων ΝΔ
– Μαρία Νάτσιου, Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ΝΔ
– Πίστη Κρυσταλλίδου, Γραμματέας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού ΝΔ
– Γιάννης Παπαγεωργίου, Συντονιστής Γενικής Διεύθυνσης ΝΔ

Νωρίτερα, σε ρεπορτάζ του Δημήτρη Γκάτσιου, το Capital.gr ανέφερε:

“Σήμα εντατικοποίησης των “γαλάζιων” κινήσεων στο δρόμο προς τις πρώτες κάλπες του 2023 εξέπεμψε η χθεσινή, πρώτη τη νέα χρονιά, παρουσία του πρωθυπουργού στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού Οργάνου της κυβερνητικής παράταξης αποτέλεσε αφορμή διευρυμένων συζητήσεων για τον προγραμματισμό του επόμενου κρίσιμου χρονικού διαστήματος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετεί χρονικά τις εκλογές το δίμηνο Απριλίου-Μαΐου και να αναδεικνύει το στοίχημα της αυτοδυναμίας, το οποίο…περνάει μέσα από το…παραβάν της απλής αναλογικής.

“Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία, είναι κοινό μυστικό ότι το ρολόι χτυπά ανάποδα, το έχω πει δημόσια, το λέω κατ’ ιδίαν και σε σας -δεν είναι μυστικό- οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Απρίλιο είτε τον Μάιο, οι πρώτες εκλογές. Οι δεύτερες, θα γίνουν τέσσερις με πέντε εβδομάδες μετά, οπότε νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε ότι δουλεύουμε με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών είναι αυτό, το οποίο θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις και θέλουμε να έχουμε ένα αποτέλεσμα τόσο ισχυρό που να μην αμφισβητείται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο η δυνατότητά μας να πετύχουμε την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη. Αυτός είναι ο στόχος”, ήταν η χαρακτηριστική πρωθυπουργική αποστροφή προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Με τη λήξη, παράλληλα, της συνεδρίασης και στα…πηγαδάκια που σχηματίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο των γραφείων της οδού Πειραιώς δύο ήταν, κατά κύριο λόγο, τα ζητήματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις. Το πρώτο σχετιζόταν με τη στελέχωση των “γαλάζιων” ψηφοδελτίων. Το δεύτερο με τα πρόσωπα που θα κληθούν να συμμετέχουν στην επιτροπή εκλογικού αγώνα της κυβερνητικής παράταξης. Και οι σχετικές ανακοινώσεις δε φαίνεται να απέχουν, παρά ελάχιστο χρόνο.

Τα πρόσωπα

Όπως όλα δείχνουν, τα μέλη που θα απαρτίζουν την επιτροπή εκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσουν ένα κράμα κομματικών στελεχών και εξωκοινοβουλευτικών υπουργών. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, κεντρικό ρόλο στο “γαλάζιο” όργανο θα διαδραματίσουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και πολύπειρος περί τα κομματικά, Θανάσης Νέζης. Παράλληλα, στην ομάδα των κομματικών στελεχών που θα αποτελέσουν…κομμάτι της επιτροπής εκλογικού αγώνα θα περιλαμβάνονται ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Νίκος Ρωμανός, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, η διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Σώκου, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της κυβερνητικής παράταξης, Βασίλης Φεύγας, αλλά και ο γραμματέας Εργαζόμενων στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, Θοδωρής Κόλλιας.

Από την…ομάδα των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών ρόλο στην επιτροπή εκλογικού αγώνα αναμένεται ότι θα λάβουν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος, καθώς και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Οι κινήσεις ενίσχυσης του κομματικού μηχανισμού της οδού Πειραιώς, ταυτόχρονα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Πρόσφατα, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Σμυρλής, τοποθετήθηκε στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας στα…χέρια του τις αρμοδιότητες για τα οργανωτικά ζητήματα και τα θέματα της προετοιμασίας των εκλογών. Ο Γιάννης Σμυρλής θα συνεργάζεται στενά με τον επίσης γενικό διευθυντή, Νίκο Παπουτσή και τον συντονιστή γενικής διεύθυνσης, Γιάννη Παπαγεωργίου. Δύο στελέχη από τη νεότερη γενιά της κυβερνητικής παράταξης.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τελική ρύθμιση που θα εμποδίζει την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές. Ήδη η κυβερνητική πρόταση έχει σταλεί στα άλλα κόμματα για τυχόν παρατηρήσεις, καθώς στόχος είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση, ενώ ο πρωθυπουργός όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη ρύθμιση και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Μπορεί να πρυτανεύσει η λογική. Τουλάχιστον σε αυτό…”

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria