Ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές, τι αλλάζει - OlaDeka

Ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές, τι αλλάζει

Σε αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σε αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης, βάσει του άρθρου 19 του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται να είναι ανοικτά τα μαγαζιά τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Με βάση τις αλλαγές που προτείνονται, η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών επιτρέπεται τις εξής Κυριακές:

α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη κάθε εκπτωτικής περιόδου. Σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, η δυνατότητα παρέχεται την επόμενη Κυριακή.

β) τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.

γ) την Κυριακή των Βαΐων.

δ) την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.

ε) την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Αν αυτές οι ημέρες συμπίπτουν με επίσημη αργία, την αμέσως επόμενη Κυριακή που δεν συμπίπτει με επίσημη αργία.

Δηλαδή, με το προτεινόμενο άρθρο επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε έτους, σε αντικατάσταση των δύο Κυριακών κατά τη διάρκεια των καταργηθεισών ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, στις οποίες προβλεπόταν η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Ωράριο Κυριακές

Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας τις Κυριακές, επιτρέπεται τα καταστήματα να είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 20:00, ενώ η απασχόληση των εργαζομένων αμείβεται σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, που ορίζουν πρόσθετη αμοιβή για εργασία κατά τις Κυριακές. Στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε εμπορικά καταστήματα την Κυριακή χορηγείται, επιπλέον, υποχρεωτικά μια μέρα ανάπαυσης σε άλλη μέρα της ίδιας εβδομάδας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria