Euractiv για σκάνδαλο των υποκλοπών: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Τέλλογλου και Κύρτσο – Ο Ντογιάκος επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα - OlaDeka

Euractiv για σκάνδαλο των υποκλοπών: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Τέλλογλου και Κύρτσο – Ο Ντογιάκος επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα

«Ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο, λέγοντας ότι ήταν παράνομος» αναφέρει.

Βόμβα μεγατόνων έριξε το Euractiv, καθώς αποκαλύπτει ότι η ΑΔΑΕ διαπίστωσε στην COSMOTE παρακολούθηση των Γιώργου Κύρτσου και Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ, με τον Ισίδωρο Ντογιάκο να φέρεται πως επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα της ΑΔΑΕ. Συγκεκριμένα, γράφει ότι ο ευρωβουλευτής του Renew Europe και ο ερευνητής δημοσιογράφος είναι τα τελευταία θύματα του «ελληνικού Watergate» και του σκανδάλου των υποκλοπών.

Πηγές ανέφεραν στο Euractiv ότι ομάδα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέφθηκε την Πέμπτη την εταιρεία τηλεπικοινωνιών COSMOTE. H Αρχή αποφάσισε να διενεργήσει έλεγχο, έπειτα από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή οι Κύρτσος και Τέλογλου, οι οποίοι ήθελαν να μάθουν εάν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Το Euractiv έμαθε ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο προαναφερόμενοι ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν με την επίκληση της «εθνικής ασφάλειας». Την ίδια στιγμή, η ΑΔΑΕ αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου.

Ο ρόλος του Ντογιάκου

«Ο Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο, λέγοντας ότι ήταν παράνομος», αναφέρει το Euractiv. Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, έπειτα από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της Αρχής. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους εξουσία και επέμειναν στον έλεγχο».

«Εξάλλου, η εταιρεία τούς ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για οδηγίες. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη. Η εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνωμάτευση από τον Εισαγγελέα, την οποία φέρεται να αρνήθηκε.

»Παρά τις εκκλήσεις να τερματιστεί ο έλεγχος, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από το Δικαστικό Σώμα και συνέχισαν τον έλεγχο» υπογραμμίζει το Euractiv.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria