Τσίπρας στην Καστοριά: Δεν μυρίζει απλά εκλογές, μυρίζει πολιτική αλλαγή - OlaDeka

Τσίπρας στην Καστοριά: Δεν μυρίζει απλά εκλογές, μυρίζει πολιτική αλλαγή

«Αυτοί δεν εκπροσωπούν τις δικές σας αξίες. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά αφήνοντας πίσω την αδικία, τη ρεμούλα, την κλεψιά. Δεν σας αντιπροσωπεύει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον συντηρητικό κόσμο.

Περιοδεία στην Καστοριά πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε και στον – όπως είπε – συντηρητικό κόσμο που παραδοσιακά ψηφίζει τη Νέα Δημοκρατία και τους κάλεσε να στραφούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι και αυτοί αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες και πως «η σημερινή κυβέρνηση δεν κυβερνάει για αυτούς, αλλά για την πάρτη της».

«Ο κόσμος ο συντηρητικός, περνάει και αυτός τις ίδιες δυσκολίες. Αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα είναι μία οικογένεια που δεν έχει καμία σχέση και με τις αξίες του συντηρητικού κόσμου που παραδοσιακά βρίσκεται στη Νέα Δημοκρατία. Δεν κυβερνά για αυτούς, κυβερνά για την πάρτη της και ακόμα και αυτός ο κόσμος είναι στην απέξω», είπε και συνέχισε: «Θα απευθυνθούμε και στους ανθρώπους που παραδοσιακά ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια με αξίες και θα τους πούμε ότι αυτοί δεν εκπροσωπούν τις δικές σας αξίες και ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά αφήνοντας πίσω την αδικία, τη ρεμούλα, την κλεψιά. Δεν σας αντιπροσωπεύει».

Τόνισε ότι «η αδικία τείνει να γίνει νόμος και οι ανισότητες κανονικότητα» και αναφέρθηκε στην υπόθεση Πάτση όπως και στον χθεσινό πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη λέγοντας: «Εάν κλέβεις τα σπίτια των ανθρώπων, μέσω των τραπεζών, και των funds μπορεί να γίνεις και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Εάν, όμως, κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη μπορείς να βρεθείς με μία σφαίρα στο κεφάλι. Αυτή είναι η Ελλάδα της αδικίας, της κοινωνικής αναλγησίας και των ανισοτήτων. Δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα».

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Επισκέπτομαι σήμερα στην πόλη της Καστοριάς, μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας μας, που δυστυχώς όμως αντιμετωπίζει τρομακτικά προβλήματα και οφείλουμε όλοι να σκύψουμε πάνω σε αυτά.

Ξέρω ότι επισκέπτομαι μία πόλη που οι κάτοικοι δεν είναι σαν όλες τις άλλες περιοχές της χώρας, που έχει ανάγκη θέρμανσης 4 – 5 μήνες το χρόνο, αλλά 8 ίσως και παραπάνω μήνες τον χρόνο. Έχετε από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα και από τους πιο παρατεταμενους χειμώνες.

Η κατάσταση με την τρομακτική αύξηση της τιμής της ενέργειας σε συνδυασμό με την κρίση την πληθωριστική, την ακρίβεια, που τη βλέπετε παντού, κυρίως στο σούπερ μάρκετ, καθιστά τη ζωή των ανθρώπων εδώ εξαιρετικά δύσκολη.

Στην Αθήνα συνηθίζω να λέω ότι σώνεται το εισόδημα τις τρεις πρώτες εβδομάδες. Εδώ φεύγει από τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα.

Άρα λοιπόν, εδώ πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα σχέδιο για να προστατευτεί ο πληθυσμός. Δεν μπορεί στο 2022 να έχουμε ανθρώπους που θα είναι στο κρύο και στην παγωνιά αβοήθητοι.

Θέλω όμως να σας πω και κάτι άλλο. Αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα αλλά εδώ σε πολύ μεγάλη ένταση είναι το αποτέλεσμα άδικων επιλογών.

Μας λένε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι εισαγόμενη, είναι ελληνική. Και δυστυχώς στις μέρες μας τείνει να γίνει νόμος το άδικο και κανονικότητα οι ανισότητες. Το γνωρίζετε αυτό και το βλέπετε.

Οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά δεν έχουν να βγάλουν τον μήνα διότι το πετρέλαιο, διότι το ρεύμα, έχει πάει στα ύψη και χρειάζονται δυο μισθοί και τρεις μισθοί για να καλύψουν μονάχα τις αυξήσεις του ρεύματος. Την ίδια στιγμή, όμως, οι ενεργειακές εταιρείες θησαυρίζουν. Τα κέρδη που είχαν από την αρχή της κρίσης ήταν πάνω από 3 δισ. Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο είχαν 500 εκ. κέρδη.

Οι αγρότες μου λένε παντού ότι δεν μπορούν να βρουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους πάνω από το κόστος. Πουλούν κάτω από το κόστος.

Την ίδια στιγμή όμως στα ράφια του σούπερ μάρκετ τα ίδια προϊόντα ο καταναλωτής τα βρίσκει τρεις φορές επάνω.

Ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης να ζεσταθεί το χειμώνα και ιδίως εσείς εδώ στην Καστοριά. Την ίδια στιγμή όμως οι εταιρείες πετρελαιοειδών κάνουν ρεκόρ κερδών μέσα στο 2022.

Μεγάλο θέμα είναι λοιπόν αυτή η αδικία που έχει γίνει νόμος. Και βλέπετε τι γίνεται γύρω μας.

Αν κλέβεις τα σπίτια των ανθρώπων μέσω των τραπεζών και των funds μπορεί να γίνεις και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Αν όμως κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη μπορεί να βρεθείς με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Αυτή είναι η Ελλάδα της αδικίας και αυτή η Ελλάδα της αδικίας, της κοινωνικής αναλγησίας και των ανισοτήτων δεν μας αξίζει. Αυτή η Ελλάδα δεν μας αξίζει.

Ήξερα ότι θα βρεθώ σήμερα σε έναν νομό που λένε ότι παραδοσιακά είναι το κάστρο της συντηρητικής παράταξης.

Θέλω να απευθυνθώ σε αυτό τον κόσμο τον συντηρητικό. Ο κόσμος ο συντηρητικός και αυτός περνάει τις ίδιες δυσκολίες.

Αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα είναι μια οικογένεια που δεν έχει καμία σχέση και με τις αξίες αυτού του συντηρητικού κόσμου που παραδοσιακά βρίσκεται στη ΝΔ. Δεν κυβερνούν για αυτούς, κυβερνούν για την πάρτη τους. Και ακόμη και αυτός ο κόσμος μένει στην απ’ έξω.

Θα απευθυνθούμε λοιπόν και στους ανθρώπους που παραδοσιακά ψηφίζουν την ΝΔ και είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, με αξίες. Και θα τους πούμε ότι αυτοί δεν εκπροσωπούν τις δικές σας αξίες και ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά αφήνοντας πίσω την αδικία, τη ρεμούλα, την κλεψιά. Δεν σας αντιπροσωπεύουν.

Η σημερινή σας υποδοχή εδώ στην Καστοριά εμένα μου λέει ότι δεν μυρίζει απλά εκλογές, μυρίζει αλλαγή. Έρχεται η πολιτική αλλαγή».

Συνοδευόμενος από την βουλευτή Ολυμπία Τελιγιορίδου ο κ. Τσίπρας περπάτησε στο εμπορικό κέντρο συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές άκουσε τα προβλήματά τους που έχουν να κάνουν με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, το υψηλό κόστος θέρμανσης και την ανεργία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία είπε ότι πρέπει να υπάρξει ένα άμεσο σχέδιο για την Καστοριά και όλη τη Δυτική Μακεδονία για να προστατευτεί ο πληθυσμός «γιατί δεν μπορεί το 2022 να έχουμε ανθρώπους που θα είναι στο κρύο και στην παγωνιά αβοήθητοι».

Παράλληλα είπε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Καστοριά αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα άδικων επιλογών.

«Μας λένε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Ναι, αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι εισαγόμενη. Είναι ελληνική και, δυστυχώς, στις μέρες μας τείνει να γίνει νόμος το άδικο και κανονικότητα οι ανισότητες. Οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά δεν έχουν να βγάλουν το μήνα, διότι το ρεύμα έχει πάει στα ύψη και χρειάζονται δυόμιση και τρεις μισθοί για να καλυφθεί μόνο η αύξηση της τιμής του ρεύματος. Την ίδια στιγμή, όμως, οι ενεργειακές εταιρείες θησαυρίζουν. Τα κέρδη που είχαν από την αρχή της κρίσης ήταν πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ», επισήμανε.

Μετά την επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Επιμελητήριο όπου είχε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Καστοριάς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria