Το υπόμνημα που κατέθεσαν στον Τσίπρα οι Αγροτικός Συνεταιρισμός και ο Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Δήμου Άργους Ορεστικού - OlaDeka

Το υπόμνημα που κατέθεσαν στον Τσίπρα οι Αγροτικός Συνεταιρισμός και ο Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Δήμου Άργους Ορεστικού

ΠΣΕΑ 2019. ΥΠΟΜΝΗΜΑ

1. Υπάρχει πόρισμα για τα ΠΣΕΑ – ΚΟΕ που απαρτίζεται από εκπροσώπους της ΔΑΚ και ΕΓΑ, τα οποίο είναι άνω του 35% ζημιά στις καλλιέργειες οι οποίες ήταν ενταγμένες στο πλαίσιο των ζημιών (σιτηρά – φακές – ρεβίθια – φασόλια) και δυστυχώς ως νομός δεν εντάχθηκε καμία καλλιέργεια.

2. Συνδεδεμένες ενισχύσεις στη νέα ΚΑΠ. Η προϋπόθεση για να λάβει κάποιος παραγωγός που καλλιεργεί σιτηρά συνδεδεμένη ενίσχυση να χρησιμοποιεί 18 kgr πιστοποιημένο σπόρο που οικονομικά μηδενίζει την αξία της συνδεδεμένης. Στα καλαμωτά φασόλια η πρόταση που έγινε από φορείς της περιοχής για διαφοροποίηση αυτής από τις άλλες καλλιέργειες οσπρίων λόγω του δεκαπλάσιου κόστους παραγωγής σε σχέση με τα άλλα όσπρια απορρίφθηκε.

3. Εργάτες γης. Οι διαδικασίες πρέπει να απλοποιηθούν έτσι ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος τους στη χώρα.

4. Υψηλό κόστος παραγωγής στις καλλιέργειες. Τριπλασιασμός του αγροτικού ρεύματος, των λιπασμάτων, διπλασιασμός της τιμής του πετρελαίου και των φυτοφαρμάκων και όλων των αναλώσιμων υλικών για τα αγροτικά μηχανήματα.

5. Οι ελληνοποιήσεις εισαγόμενων προϊόντων αντίστοιχων των παραγόμενων προϊόντων της περιοχής, ένα διαχρονικό πρόβλημα μάστιγα για τις τιμές και την εμπορία των προϊόντων της περιοχής.

6. Η αποζημίωση των μηλοπαραγωγών για την απώλεια εισοδήματοςπου είχαν την φετινή καλλιεργητική περίοδο.

7. Ο έλεγχος των τιμών στα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι στο ράφι.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria