Τζηκαλάγιας: Η αλήθεια για όσα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης - OlaDeka

Τζηκαλάγιας: Η αλήθεια για όσα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης

Από τις πρώτες μέρες της κοινοβουλευτικής μου θητείας,τέθηκε το ζήτημα του κορεσμού του ηλεκτρικού δικτύου του νομού.

Θα ήθελα να αναφερθώ λοιπόν σε συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν προηγηθεί, με πρωτοβουλίες μου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

•Αρχικά ,με αφορμή την κατασκευή φωτοβολταϊκών ,του ΤΟΕΒ-ΛΙΘΙΑΣ ως ανταποδοτική από την διέλευση του αγωγού TAP, προχώρησα σε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό κ.Κωστή Χατζηδάκη.

• Έπειτα ,μετά την επίσημη απάντηση ,σε συνεργασία με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ.Σαββόπουλο, συναντήσαμε τον Υφυπουργό Ενέργειας κ.Γ.Θωμά και την Γενική Γραμματέα Ενέργειας κα.Σδούκου.

• Εν συνεχεία ,ανταποκρινόμενος στα αιτήματα πολιτών αλλά και αγροτικών συνεταιρισμών, καταδείχθηκε ξεκάθαρα η ανάγκη δημιουργίας ενός υποσταθμού ,προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση ,κυρίως των μικρών επενδυτών για κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

Έτσι και προέβη, δια μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που αναγνώριζε ακριβώς την ανάγκη αυτή.

Μπορείτε να δείτε στο Δελτίο Τύπου(https://www.tzikalagias.gr/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bc%cf…/) που εξέδωσα τότε για τις δυνατότητες που υπάρχουν στην δημιουργία σταθμού,με βάση όσα προέκυπταν από την απάντηση του Υπουργείου.

Είναι σίγουρο , πως τα ζητήματα του δικτύου ,που επηρεάζουν συνολικά τον Νόμο Καστοριάς έχουν απασχολήσει και απασχολούν έντονα την πολιτική μου δραστηριότητα όλον αυτόν τον καιρό.

Είναι γεγονός, πως η Κυβέρνηση θα δώσει λύση, όπως έχει δώσει για τόσα και τόσα μέσα σε αυτά τα 3,5 χρόνια.

Με αφορμή όμως ,τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, αναρωτιέμαι…

Ο κος Κεπαπτσόγλου δεν γνώριζε τα προβλήματα χωρητικότητας του δικτύου ενέργειας,πριν προβεί στην εκτέλεση των ενεργειακών αναβαθμίσεων ;

Είναι δυνατόν με βάση όλη αυτήν την αλληλουχία των ενεργειών από την πλευρά μου ,να μην γνώριζε;

Άρα ,μήπως πήρε μονομερώς ένα μεγάλο ρίσκο,χωρίς μάλιστα να αναζητήσει βοήθεια ,για να πάμε συντονισμένα και μαζί σε αυτό το μεγάλο ζήτημα;

Εν πάση περιπτώσει…!

Όπως πράττω από την πρώτη στιγμή ,στην κοινοβουλευτική μου θητεία,

είμαι εδώ,έτοιμος πάντα να ακούσω τον κάθε πολίτη ξεχωριστά,τον κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ,έτσι ώστε να αναζητήσουμε από κοινού λύσεις και να φανούμε τελικά χρήσιμοι για τον τόπο μας…!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria