Τά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στήν Ι.Μ. Καστορίας - OlaDeka

Τά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στήν Ι.Μ. Καστορίας

«Σήμερα οι άγγελοι υμνολογούν. Οι Αρχάγγελοι ανυμνούν. Ψάλλουν τα Χερουβείμ και δοξολογούν τα Σεραφείμ. Όλοι πανηγυρίζουν βλέποντας το Θεό στη γη και τον άνθρωπο στους ουρανούς… Κι αφού, λοιπόν, όλοι σκιρτούν από χαρά, θέλω κι εγώ να σκιρτήσω, θέλω να χορέψω, θέλω να πανηγυρίσω»[1]. Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι πιστοί κάτοικοι της Καστοριάς, ψάλλοντας τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων, πανηγυρίζοντας τη Γέννηση του Υιού και Λόγου του Θεού.

Παιδιά κάθε ηλικίας, μεγαλύτεροι, σύλλογοι, μαθητές και καθηγητές, έστειλαν το δικό τους μήνυμα χαράς και ελπίδας!

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, υποδέχτηκε στο Ιερό Επισκοπείο, τους επισκέπτες του καλαντιστές, τους πρόσφερε κεράσματα, δώρισε τον καθιερωμένο μποναμά, έψαλλε μαζί τους, κυρίως όμως, μετέφερε στον καθένα το αληθινό μήνυμα της Γεννήσεως του Χριστού, που είναι η συνάντησή μας με τον γεννηθέντα Χριστό, αλλά και η γέννησή Του στις καρδιές μας.

Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι πολλοί από τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, υιοθέτησαν και έψαλλαν τα θεολογικά κάλαντα που συνέταξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, μιλώντας για τη Γέννηση του Χριστού, για την αρχόντισσα Καστοριά και τα κάλλη της, καθώς και για τις ευχές που ανταλλάσουν ενόψει των αγίων ημερών και του νέου ενιαυτού.

Την έδρα της Μητροπόλεως επισκέφτηκαν και έψαλλαν τα κάλαντα, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας «Η Ταβιθά», η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Μηνάς», ἡ Φιλαρμονική Μπάντα τοῦ Δήμου Καστοριᾶς, ἡ χορωδία «Καστοριανή Συμφωνία»,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Βασίλειος Δόϊκος», η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Καστοριάς, ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις», ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος «Αρμονία», το Εργαστήρι Λαογραφίας Καστοριάς «Όρμος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «Αθνάσιος Χριστόπουλος», ο Σύλλογος Μικρασιατών Άργους Ορεστικού «Η Κύζικος», το 1ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Καστοριάς, το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ «Ψυχαγωγός», η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό / Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές Ν. Καστοριά, καθώς επίσης πολλά παιδιά και μαθητές.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΕΔΩ 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria