Σύναξη των Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς - OlaDeka

Σύναξη των Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου 2023 η Σύναξη των Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στη βυζαντινή μουσική η οποία είναι θείο δώρο στον ανθρωπο. Τόνισε τη σημασία της θέσης του ιεροψαλτου μέσα στη λατρεία της εκκλησιας και την αξία της ψαλτικής τέχνης η οποία δεν πρέπει να αποσυνδέεται από τους ψαλμους, τους ύμνους και τις πνευματικές ωδές και τη νοερά λατρεία που γίνεται μέσα στην καρδιά. Αναφέρθηκε στο έργο του ιεροψάλτη το οποιο δεν είναι μόνο καλλιτεχνικού χαρακτήρα αλλα πολύ περισσότερο εκκλησιαστικού ,που σκοπό έχει την ανύψωση της καρδιάς και του νου στο Θεο. Επιγραμματικά αναφέρθηκε και στο άγραφο τυπικό καθώς και στα κακώς κείμενα κατά την τέλεση των ιερών ακολουθιών.

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες, το σεβασμό και την εκτίμηση του για τους ιεροψάλτες μας, οι οποίοι επιτελούν σημαντικό λειτούργημα στη διακονία της τοπική μας εκκλησίας .

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria